Milletvekili Barutçu: "Ben İktidara Göz Kırpmam Ne de Cemaate Göz Kırpmak Durumunda Değilim" - Son Dakika
Politika

Milletvekili Barutçu: "Ben İktidara Göz Kırpmam Ne de Cemaate Göz Kırpmak Durumunda Değilim"

Milletvekili Barutçu: "Ben İktidara Göz Kırpmam Ne de Cemaate Göz Kırpmak Durumunda Değilim"

Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP ve MHP’lilerin kasetlerine ilişkin sözleriyle ilgili olarak, “Ben iktidara göz kırpmam ne de cemaate göz kırpmak durumunda değilim. Bu failler kimdir bilmiyoruz.

21.02.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve MHP'lilerin kasetlerine ilişkin sözleriyle ilgili olarak, "Ben iktidara göz kırpmam ne de cemaate göz kırpmak durumunda değilim. Bu failler kimdir bilmiyoruz. İktidar cemaati suçluyor" dedi.

Barutçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Böcek Komisyonu'nda komisyona davet edilen emniyet, istihbarat ve MİT mensuplarıyla yapılan diyalogda MHP'ye yapılan saldırının kimler tarafından yapıldığını merakla o soruları sorduklarını söyleyerek, "İçine sızan legal örgütün varlığını merak ediyorduk. Biz bugünlerde hiç kimseyi suçlamak ne haddimiz ne de hakkımız. Ortaya çıkmadan suçlamak hayat tarzımızda yok" ifadelerini kullandı.

"Ortaya çıkarması gereken hükümet. Eğer ortaya çıkarsa da daha sert üslubumuz olur. Tek taraflı suç isnadı, birilerini suçlamamız yoktur" diyen Barutçu, konunun gazete üzerinden yorumlandığını kaydederek, "İktidar bu işle ilgili ciddi manada ilgili. Ekrem Taş diye birinin varlığından haberdar oldum. Bize düşen bir şey varsa biz de yaparız. Bu hassasiyetimizi mağduriyetin yaşandığı dönemde anlatmıştık" şeklinde konuştu.

Barutçu, soruşturmanın engellendiğine dair iddialara ilişkin olarak, "Böcek Komisyonu'na üye değildim, o safhada da rahatsızlığımızı dile getirdik, sözlerimiz çarpıtılmak istendi. Geç de olsa o dönem ortaya çıkmalı" dedi.

MHP ve CHP'lilerin kasetleriyle ilgili olarak ise Barutçu, "İşin üstü örtülüyor. Üç maymunu oynuyorlar' dedim. Bugün hassasiyet gösteren iktidar, o gün komisyonda aynı hassasiyeti göstermedi" diye konuştu.

Barutçu, şöyle devam etti:

"Ben bir polemik oluşturmak istemiyorum. Ben iktidara göz kırpmam ne de cemaate göz kırpmak durumunda değilim. Bu failler kimdir bilmiyoruz. İktidar cemaati suçluyor. Ben paralel devlet, cemaat de demedim. Eğer onlar olduğunu bilsem açıkça söylerim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Barutçu: 'Ben İktidara Göz Kırpmam Ne de Cemaate Göz Kırpmak Durumunda Değilim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement