Tasfiye Edilecek Ürünler Artık Anında İmha Edilecek - Son Dakika
Politika

Tasfiye Edilecek Ürünler Artık Anında İmha Edilecek

Tasfiye Edilecek Ürünler Artık Anında İmha Edilecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tasfiye edilecek ürünlerin kısa zamanda imha edilmesine ilişkin yeni düzenlemeler getirileceğini bildirerek, "Tütün ve tütün mamullerini hangi kurum yakalamışsa yakaladığı yerde hiçbir yere sevkini"...

16.04.2013 19:24

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tasfiye edilecek ürünlerin kısa zamanda imha edilmesine ilişkin yeni düzenlemeler getirileceğini bildirerek, "Tütün ve tütün mamullerini hangi kurum yakalamışsa yakaladığı yerde hiçbir yere sevkini gerçekleştirmeden tutanağa bağlayacak, anında imha edecek" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin Fakülteler Binası ve Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı. Programa, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bakanlık Müsteşarı Ziya Altunyaldız, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da katıldı. Bakan Yazıcı, Türk Hava Kurumu'nun Türkiye'nin ilk ihtisas üniversitesini kurduğunu belirterek, "Pratik hayatın içinde yer alan bir kurum olarak kazandığı tecrübeyi eğitim alanına aktarması Türk Hava Kurumu'nu ülkemizin geleceğini inşa eden kurumlar arasına sokmuştur" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu'nun çok önemli şahsiyetlerin yetiştiği bir kurum olduğunu dile getiren Yazıcı, "Türkiye'nin ilk kadın pilotu ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen de Türk Hava Kurumu'nda yetişmiştir" dedi.

Dünya tarihinin yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Bakan Yazıcı, bu dönemin Asya'nın, Doğu'nun ve Türk tarih sahnesinde çok daha etkin olunan bir dönem olacağını söyleyerek, "Şu an dünyanın ekonomik ve sosyal verileri bu yönde işaret veriyor. Çağımızın temel özelliği bilgi ve enformasyonun sınır tanımayan niteliğiyle yayılma hızıdır. Bu nedenle yaşadığımız günleri tanımlamak amacıyla kullanılan bilgi çağı kavramı, bilim ve teknolojinin meydana getirdiği büyük gelişmenin sembolik bir ifadesidir" ifadesini kullandı.

"22 DÖNÜMLÜK ARSANIN THK ÜNİVERSİTEMİZE TAHSİSİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Yazıcı, dünyanın çok hızlı ve sürekli değiştiğini kaydederek, "İşte böyle bir değişim sürecinde Türk Hava Kurumu'nun bir üniversiteye dönüşmesi ülkemiz için ve Türkiye'nin dostları için kıymetli bir kazanım olmuştur. Üniversiteler; dünyanın hemen her ülkesinde toplumsal ilerlemenin lokomotifi, toplumların beyni, kalkınmanın itici gücüdür. Üniversiteler bu işlevlerini yerine getirirken, ülkenin geçmişini araştırmak, bugününü sağlam temeller üzerinde kurmak ve geleceğe dönük çalışmalar yapmak durumundadırlar" şeklinde konuştu.

THK Üniversitesi'ne daha önce arsa devri yaptıklarını, üniversitenin de bunun karşılığında Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü binasını onardığını söyleyen Yazıcı, Bakanlığa ait tasfiye binalarının Türk Hava Kurumu'na verildiğini belirterek, "Talimat verdim, kullanmakta olduğumuz 22 dönümlük arsanın Türkiye'nin geleceğine ışık tutan THK Üniversitemize tahsisini sağlayacağız" dedi.

"AMACIMIZ DÜNYA ÇAPINDA BİR HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ OLMAKTIR"

Günümüzde havacılığın kaliteli insanlara ihtiyacın olduğunu söyleyen THK Başkanı Yıldırım ise, üniversitenin bu amaçla kurulduğunu belirterek, "Bu yıl ikinci eğitim yılımızı sürdürüyoruz. Türk havacılığına ve dünya havacılığına üniversitemiz tekrar hayırlı olsun" diye konuştu.

Üniversitede önemli insanlar yetişeceğine işaret eden Yıldırım, "Amacımız dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olmaktır, bunu ikinci yılımızda başardık. Ben inanıyorum ki burada yine uçaklar üretilecek ve bunu buradaki öğrenciler yapacak" ifadesini kullandı.

Dünyanın küresel ekonomik krizle boğuştuğunu vurgulayan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban, "Türkiye büyümeye devam ediyor. Tarihi ve yüzyıllara sığmayan kültürel birikimiyle damarları koparılan Türkiye, kendi dokusuna uygun by-pass ameliyatıyla şifa buluyor. Yaşanan bu olumlu gelişmelerin daha da ivme kazanması için üniversitelere büyük önem düşüyor" dedi.

TÜTÜN VE MAMULLERİNİN İMHASI

Konuşmaların ardından Bakan Yazıcı, THK Üniversitesi Hayati Yazıcı Fakülteler Binası'nın açılışını yaptı. Kendi adı verilen fakülte binasını gezen Yazıcı, Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü'nün de açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı, üniversite kampüsünde bulunan sigara imha makinesini ziyaret ederek, imha edilmek üzere olan 2 bin 500 sigaradan bir paketi makineye attı. Makinenin kaçak olarak yakalanan tütün mamullerinin imhası amacıyla kullanıldığını ifade eden Yazıcı, "Bir yıldır gümrük idarelerimizde kullanıyoruz. Her yerde yok yakında o ihtiyaçları da gidereceğiz" şeklinde konuştu.

Makinenin her birinin günde 5 milyon paket sigarayı imha ettiğini kaydeden Bakan Yazıcı, imha edilen sigaraların atık olarak çöpe gittiğine dikkat çekerek, "Tasfiye edilecek ürünlerin kısa zamanda tasfiye edilmesine ilişkin yeni düzenlemeler getirilecek. Onlardan bir tanesi de tütün ve tütün mamullerine ilişkin. Geçen hafta yapılan düzenleme ile tütün ve mamullerini hangi kurum yakalamışsa yakaladığı yerde hiçbir yere sevkini gerçekleştirmeden tutanağa bağlayacak anında imha edecek" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'ya pilot montu hediye edildi. Yazıcı, küçük gelen montu giymekte zorlanırken, montun fermuarını kapatmak için bir süre uğraşmak zorunda kaldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tasfiye Edilecek Ürünler Artık Anında İmha Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement