TBMM Başkanı Şentop: Meclis'te Kürtçe için özel bir uygulama yok, bilinmeyen dil diye bir ibare kullanılmıyor - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Meclis'te Kürtçe için özel bir uygulama yok, bilinmeyen dil diye bir ibare kullanılmıyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te Kürtçe kullanıldığında bilinmeyen bir dil ibaresinin tutanaklara geçtiğini söylemesi üzerine "Kürtçe için özel bir uygulama yok, bilinmeyen dil diye bir ibare kullanılmıyor. Resmi dil Türkçe olduğu için tutanaklar Türkçe tutuluyor" dedi.

20.03.2023 17:30  Güncelleme: 11:11

Geçtiğimiz günlerde HDP ile yaptığı görüşmeden sonra açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürtçe kullanan milletvekilleri ile ilgili Meclis'te bilinmeyen dil olarak tutanak tutulduğunu belirtmişti. Bunu üzerine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

"KÜRTÇE'YE MAHSUS ÖZEL BİR TAVIR, UYGULAMA YOKTUR"

Şentop, bilinmeyen dil iddiası ile ilgili olarak, "Kürtçe için özel bir uygulama yok. Bilinmeyen dil diye bir ibare kullanılmıyor. Resmi dil Türkçe olduğu için tutanaklar Türkçe tutuluyor. Türkçe dışında bir dil kullanıldığı zaman bun tutanağın metnine yazım yapılıyor, dipnot işareti kullanılarak 'hatip Türkçe olmayan dil kullanmıştır' diyor. Bu Kürtçe için özel bir uygulama değil, İngilizce, Arapça, İspanyolca için de aynı uygulama yapılıyor. 1 Şubat 2023'te HDP'li Necdet İpekyüz Kürtçe bir kelime kullanıyor. Bu kelime tutanağa yazılmamış, dipnot konmuş. Denmiş ki, 'hatip tarafından Türkçe olmayan bir kelime kullanılmıştır' diyor. 2 Şubat 2023'te AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan İngilizce ifade kullanmış, o da tutanağa yazılmış, altta hatip tarafından Türkçe olmayan kelime kullanılmıştır. Kürtçe'ye mahsusu özel tavır, uygulama yoktur. Bütün dillerle ilgili uygulama vardır" dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Meclis\'te Kürtçe için özel bir uygulama yok, bilinmeyen dil diye bir ibare kullanılmıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Şentop: Meclis'te Kürtçe için özel bir uygulama yok, bilinmeyen dil diye bir ibare kullanılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement