Umut Oran: "Hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır" - - Son Dakika
Politika

Umut Oran: "Hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır" -

Umut Oran: "Hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır" -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Bu kötülüklerden, haksızlıklardan, hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır.

19.12.2013 15:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Bu kötülüklerden, haksızlıklardan, hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır. Buna arınacak güce Türkiye sahiptir, Türk insanı buna sahiptir" dedi.

Yarbay Ali Tatar, ölümünün 4. yılında Karşıyaka Mezarlığında düzenlenen törenle anıldı.

Tatar'ın mezarı başındaki anma törenine, annesi Satı, eşi Nilüfer, kızı Gökçen, kardeşi Ahmet Tatar, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve bazı CHP'li milletvekilleri ile İP Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe katıldı.

Törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı, Ahmet Tatar tarafından okundu.

Kılıçdaroğlu, mesajında, "Yarbay Ali Tatar'ın hukuksuzlukların, ahlaksızlıkların, yalan ve iftiranın egemen olduğu bir dönemde, bedel ödemek pahasına isyan eden, onuruna sahip çıkan bir Türk subayı olduğunu" ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Üzerine atılan iftiralar, Ali'yi, ailesini ya da savunduğu değerleri kirletemediler. Ancak Yarbay Ali Tatar, vermiş olduğu kararla kendisine saldıranları sonsuza kadar mahkum etmiştir. En büyük karar verici olan tarih, Ali Tatar'a onurla anılacak bir hayat verirken, Ali'ye haksızlık edenler şimdiden kaybetmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran ise Tatar'ın hukuksuzlukluğa, adaletsizliğe ve haksızlıklara kurban olduğunu savunarak, "Ateş tabii düştüğü yeri yakıyor. Bugün ailesi, yakınları, sevenleri çok üzgünler. Ama tabii bu ateşi yaratanlar, bu ateşi atanlar, artık yavaş yavaş o ateş onları da yakıyor" dedi.

Oran, Cumhuriyetin değerlerini koruyanlara karşı son yıllarda bir yıpratma ve karalama kampanyası başlatıldığını öne sürerek, " Yargı, emniyet bir silah gibi masum insanların üzerine doğrultuldu. Şimdi bu silah, bu silahın namlusu artık gerçek suçlulara, gerçekten Cumhuriyet'le Cumhuriyetin değerleriyle sorunu olanlara yönelmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Oran, "Bu kötülüklerden, haksızlıklardan, hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır. Buna arınacak güce Türkiye sahiptir, Türk insanı buna sahiptir. İnşallah bundan sonraki süreçte laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olarak daha iyi günlere doğru ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar da ağabeyinin haksızlıklara karşı geldiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Umut Oran: 'Hukuksuzluklardan Türkiye arınacaktır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement