Yalova'da Yerel Seçim Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Yalova'da Yerel Seçim Tartışmaları

Yalova\'da Yerel Seçim Tartışmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, yerel seçime kendi adaylarıyla katılacaklarını, hiçbir partiyi desteklemelerinin söz konusu olmayacağını söyledi.

25.04.2014 12:20

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, yerel seçime kendi adaylarıyla katılacaklarını, hiçbir partiyi desteklemelerinin söz konusu olmayacağını söyledi. Topçular, "Bazı partiler bizim seçmenimiz üzerinden hesap yapıyor ama MHP seçmeni bu oyuna gelmeyecek" dedi.

MHP Yalova il Başkanı Hasan Topçular, partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Tekrar yapılacak mahalli seçime kendi adayları ile gireceklerine dikkat çeken Topçular, "Türkiye genelinde bir yerel seçim süreci yaşandı. Seçimde Türkiye'de MHP oylarını artırdı. MHP 51 ilde CHP'nin önüne geçmiştir ve şu anda ana muhalefet partisi konumuna gelmiştir. Yalova özeline baktığımızda da MHP oylarını yükseltmiştir. Bunlar örtbas edilmeye çalışılsa da biz bu gerçekleri halkımıza anlatacağız. 30 Mart tarihinde Yalova'da bütün siyasi partiler adaylarıyla seçime girdi. Ardından AK Parti yerel seçimin iptali ile ilgili YSK'ya başvuruda bulundu. YSK ise yaptığı görüşmeler sonrasında seçimi iptal kararı verdi. YSK'dan Yalova Seçim Kurulu'na bununla ilgili bir belge ulaşmış değil ama hem CHP hem de AK Parti seçim yarışı havasını estirmeye başladı. Bu arada MHP üzerinden ve onun seçmen tabanı üzerinden de bazı siyasi oyunlar oynanmak isteniyor. Şurada bir gerçek var ki, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz. CHP ve AK Parti yanlıştır ve bunlardan doğru çıkmasını bekleyemezsiniz. Türkiye'de olduğu gibi Yalova'da da alternatif MHP'dir. Yalova halkının tercihi MHP olmalıdır" diye konuştu.

MHP'nin 46 yıllık geçmişe sahip güçlü bir parti olduğunu savunan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi oyları üzerinden hiçbir siyasi parti ile çıkar ilişkisi içerisine girmeyecek bir partidir. Biz hiçbir partiyle oyumuzu pazarlık konusu yapmayız. MHP bu seçimde kendi adayı ile birlikte seçime tekrar katılacaktır. Biz oyumuzu yenilenecek seçimde artıracağız. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda gerçekleştireceğiz. Bunun dışındaki söylemler bizi bağlamaz. Bizim üzerimizden siyaset yapılmaya çalışılması da son derece çirkin bir davranıştır. Birileri çıkıp, 'Artık sağ, sol fark etmez' gibi söylemlerle bizim tabanımıza yöneliyor. Biz zaten sağ, sol gözetmiyoruz. Biz zaten ülkücü Türk milliyetçileriyiz. Oylarımız bizim şerefimizdir. Biz şerefimize asla gölge düşürmeyiz. Herkes haddini bilsin, MHP üzerinden kimse hesap yapmasın. Seçimde biz de genel merkezimizden aldığımız destekle elimizden geleni yapacağız. Herkes oylarımızı nasıl artıracağımızı görecek. Yalova halkını MHP etrafında toplanmaya davet ediyorum. MHP'li seçmenlere de kesinlikle oyuna gelmemelerini tavsiye ediyorum. Kesinlikle MHP seçmeni bu oyunların içinde olmayacaktır. Seçimde aday değişikliğine gidebiliriz. Buna genel merkezimiz karar verecektir ama ortada olan tek gerçek, seçimde kendi adayımızla yer alacağımızdır." - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalova'da Yerel Seçim Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement