Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var - Son Dakika
Politika

Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifa gerekçesi olarak sunduğu "İnancımızla uyumlu olmayan adaylar gösterildi" sözlerine açıklık getirdi. Pamukçu, "Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar" dedi.

07.03.2024 11:00  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden partinin Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partinin Milli Görüş çizgisiyle bir ilgisinin kalmadığını belirtti. İstifa gerekçesi olarak sunduğu "İnancımızla uyumlu olmayan adaylar gösterildi" sözlerine de açıklık getiren Pamukçu,"Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar" diye konuştu.

GÜNDEMDEKİ SORULARI YANITLADI

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden partinin Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Yeni Şafak'ın sorularını yanıtladı.

"AK PARTİ'DEN AYRILANLARIN BİR KISMINI SİYASETLE KAZANABİLİRDİK"

Yeniden Refah'ın amacının AK Parti misyonunu tamamladığında tabana sahip çıkmak olduğunu belirten Pamukçu "Amacımız bu tabanın sempatisini kazanarak siyaset yapmaktı. Kızdırmadan, Saadet Partisi gibi yapmadan. Böyle bir ilkeyle kuruldu parti. Biraz daha erken kurabilseydik, AK Parti'den ayrılanların bir kısmını da bu siyasetle kazanabilirdik" dedi.

Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var

"AK PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ADAMI ADAY GÖSTERİYORSUN"

"İstifa açıklamanızda gerekçe olarak Yeniden Refah'ın "Kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını" gösterdiniz ve oy hesabı yapıldığını söylediniz. Bir partinin oy hesabı yapması siyasetin doğası değil mi?" sorusuna yanıt veren Pamukçu "Yapacak tabii. Ama adayının sağlam olması lazım. AK Parti'den istifa eden adamı aday gösteriyorsun. Yanlış. Dün AK Parti olan bugün Yeniden Refahlı olmuyor" dedi.

"İNTİKAM ALMAK DUYGUSUYLA YANIP TUTUŞUYORLAR"

İstifa açıklamasında kullandığı "İnancımızla uyumlu olmayan adaylar" ifadesine de açıklık getiren Pamukçu "FETÖ! Varlar. Genel Başkan'ın yanında varlar. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar kesin FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar. İsimlerin hepsini biliyorum. Alıp getiriyorlar, referans oluyorlar" dedi.

"SEÇİM BİTER BİTMEZ TABANI KÜSTÜRECEK TAVIRLAR SERGİLENDİ"

Pamukçu "Seçimden sonra ne oldu, ne değişti ve siz istifa ettiniz?" sorusuna ise "Ben orada ilkemizi koydum. Bu tabana sahip çıkmamız lazım. Alınan oya. Hocamızın da siyaseti böyleydi. Seçim biter bitmez tabanı küstürecek tavırlar sergilenmeye başladı. Gelenler, sonradan katılmalar oldu. Yeniden Refah Partisi'nin Milli Görüş çizgisiyle alakası yok şu anda" cevabını verdi.

Yeniden Refah\'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan\'ın yanında FETÖ\'cüler var

Son Dakika Politika Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Erol MARASLI: Dün cumhurbaşkanı mitingte konuştu buğün bunlar başladı çamur atmaya.ne yaparsanız ne çamuru atarsanız atın artık yemiyor 140 99 Yanıtla
    Abdullah Kara: Sen yemişsin ama 17 24
  • Nihat Tunahan: Seçimden hemen önce. Ne kadar manidar. Bu ülkede malesef böyle siyasetciler var 117 37 Yanıtla
  • huseyin ergun: Günaydın 115 38 Yanıtla
  • necmettin durmaz: an itibarı ile YRP chp'nin velinimetidir 72 55 Yanıtla
    Gursel kalen: Beş kıramlık aklın ile 10 kuruşluk yorum yapıyorsun. Susman senin için daha faydalıdır. 16 23 Muzaffer Durmaz: HDP de akp nin değil mi? 14 19
  • Serkan Basar: son günlerin dil altı kelimesi sıkışınca alınan bir laftır kendileri :) 84 25 Yanıtla
  • salihb: Her partide o partinin kuyusunu kazacak işbirlikçiler mutlaka var .kime çalıştığını da söyleyemiyoruz işte 86 10 Yanıtla
  • Gursel kalen: Birbirinize çamur atmaya gerek yok hepiniz fetocusunuz. 69 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement