Gazipaşa Devlet Hastanesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Sağlık

Gazipaşa Devlet Hastanesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Gazipaşa Devlet Hastanesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

2023 yılı Afet Planı uygulaması kapsamında Gazipaşa Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında, senaryo gereği Gazipaşa'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrası hastanede yangın çıktı. Hastane yetkilileri AFAD, UMKE, 112 ve itfaiye ekiplerinden destek istedi ve başarılı bir şekilde tahliye ve kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

30.11.2023 15:34  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazipaşa Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

2023 yılı Afet Planı uygulaması kapsamında Gazipaşa Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında, senaryo gereği Gazipaşa'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrası hastanede yangın çıktı. Senaryoya göre hastanede 1'i dumandan etkilenen toplam 5 yaralı olduğu bilgisine ulaşan hastane yetkilileri, AFAD, UMKE, 112 ve itfaiye ekiplerinden destek istedi. Anonslarla hastanede bulunanlar uyarılarak, personel, hasta ve hasta yakınları tahliye edildi. Depremde yaralananlar UMKE ve AFAD ekipleri tarafından bulundukları yerden çıkartılarak olay yerinde hazır bekletilen 112 Sağlık ekiplerine teslim edilirken, çıkan yangında dumandan etkilenen bir kişi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Hastanede acil durum eylem planı kapsamında bina tahliye ve yangın söndürme tatbikatı yaptıklarını aktaran Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Seyfi Cem Özüak, "Hastanemizde olası bir deprem ve yangın karşısında personelimizin ve hasta ve yakınlarının tahliye edilmesi işleminin tatbikatı gerçekleştirildi. Bu kapsamda hastane afet planını aktif etmiş ve bina tahliyesi ve yangın tatbikatı yapmış bulunmaktayız. Bu kapsamda bizlere destek veren AFAD, UMKE, 112 ve itfaiye ekiplerine teşekkür ederiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Gazipaşa Devlet Hastanesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement