Yeni Böbreğine Kavuştu - Son Dakika
Sağlık

Yeni Böbreğine Kavuştu

Yeni Böbreğine Kavuştu

Böbreği Yalnızca Tek Yumurta İkizlerinde Görülebilecek Bir Doku Uyumuyla Nakledildi.

29.12.2010 17:40

ANTALYA'da beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 41 yaşındaki Songül Demiröz'ün bir böbreği Konya'da 4 çocuk babası 57 yaşındaki Ali Rıza Güler'e nakledildi. Böbreğin yalnızca tek yumurta ikizlerinde görülebilecek bir doku uyumuyla Güler'e nakledildiğini söyleyen Prof. Dr. Şakir Tavlı, "Hastamız çok şanslı" dedi.

1 hafta önce beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Songül Demiröz'ün ailesi organları bağışlama kararı aldı. Demiröz'ün bir böbreği karayoluyla Konya'ya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan testler sonucunda Songül Demiröz'ün böbreğinin yüzde yüz doku uyumuyla 4 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan emekli imam Ali Rıza Güler'e uygun olduğu tespit edildi. Böbreğin yalnızca tek yumurta ikizlerinde görülebilecek bir doku uyumuyla Güler'e nakledildiğini söyleyen Prof.Dr. Şakir Tavlı," Organ nakillerinde doku uyumu olmadan nakil olmaz ama, bu operasyonumuzda dünya da nadir görülen bir durumla karşılaştık. Yalnızca tek yumurta ikizlerinde görülebilecek doku uyumu görülürek hastamıza böbrek nakli gerçekleşti. Bu açıdan hastamız çok şanslı. Bu nedenle de böbreği hastamıza naklettik." dedi.

4 çocuk babası Ali Rıza Güler de "4 yıldır diyalize bağlı olarak yaşıyordum. Bu süre içerisinde birçok sıkıntılar çektim. Böbreğin bana uygun olduğu haberini alınca da diyaliz makinesindeydim. O anda makineden çıkıp koşarak haberi veren kişinin yanına gitmek istedim" dedi.

Ali Rıza Güler'in eşi Şerife Güler, "Eşim uzun yıllardır diyalize bağlı yaşıyordu. Artık yeni böbreğine kavuştu. Bu bağışı yapan aileden Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Yeni Böbreğine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement