YSK SEÇİM SONUÇLARI: 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları! - Son Dakika
Soğuk Haber

YSK SEÇİM SONUÇLARI: 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları!

2023 Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçları YSK tarafından açıklanıyor. YSK seçim sonuçları ve 2. tur seçim sonuçları konuları sıklıkla gündeme geliyor. 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları! konuları merak ediliyor. Peki, YSK seçim sonuçları açıklandı m? 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları!

28.05.2023 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları! konuları merak ediliyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonuçları YSK tarafından açıklanıyor. YSK seçim sonuçları ve 2. tur seçim sonuçları konuları sıklıkla gündeme geliyor.YSK seçim sonuçları açıklandı m?2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları! Detaylar haberimizdedir…

YSK SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI M?

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylaması için oy verme işlemi 17.00'de sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Kurula veri akışında problem olmadığını, verilerin siyasi partilerle de paylaşıldığını bildirdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, "Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır." diyen Yener, şöyle devam etti:

"Süreç içerisinde Kurul'umuza gelen itirazlar da değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir. Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere, Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli personelimize, il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize, sandıklarda görev alan tüm görevlilere, bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize, süreci baştan beri bizimle takip eden basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum."

Yener, ilçe ve il seçim kurullarından şu ana kadar yüzde 25 oranında veri akışı olduğunu belirtti.

Veri akışlarının YSK'de siyasi parti temsilcileri tarafından da takip edildiğini vurgulayan Yener, "Geçici sonuçlar açıklanana kadar kamuoyunun ve vatandaşların sonucu beklemesini rica ederiz. Veri akışında problem yoktur, siyasi partilerimizle de paylaşılmaktadır." dedi.

2. TUR SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

Türkiye'nin 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kuruldu. Seçimde yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanıyor. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

2023 İKİNCİ TUR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YSK SEÇİM SONUÇLARI: 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları!

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI

Seçim yasakları kapsamında saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.

Seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca bugün saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

YSK SEÇİM SONUÇLARI: 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları!

Son Dakika Soğuk Haber YSK SEÇİM SONUÇLARI: 2. tur seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı? YSK seçim sonuçları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement