Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası

Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası

Yunus Kaymaz - Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nın 3'üncü günü, 4 sıklette yapılan final maçlarıyla tamamlandı.

05.05.2012 22:42

Yunus Kaymaz - Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nın 3'üncü günü, 4 sıklette yapılan final maçlarıyla tamamlandı.

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen şampiyonada, erkekler 63 kilo finalinde Yunan Vasileios Gaitanis'i 14-2 yenen Büyük Britanyalı Michael Harvey, altın madalya kazandı. Bu sıklette Hırvat Tomislav Karaula ile Portekizli Mario Silva da bronz madalyada kaldı.

Erkekler 80 kilo finalinde altın madalyaya bir başka Büyük Britanyalı tekvandocu Aaron Cook uzandı. 11-11 berabere devam eden müsabakanın son anlarında Azeri finalist Ramin Azizov, hakem tarafından diskalifiye edildi. Azizov karara uzun süre itiraz ederken, Azeri sporcu şampiyon olan Cook tarafından sakinleştirildi.

Milli tekvandocu Yunus Sarı'yı çeyrek finalde eleyen Hollandalı Tommy Mollet ile İspanyol Nicolas Hemme bronz madalya aldı.

Bayanlar 73 kiloda Rus Anastasia Baryshnikova, Sırp rakibi Milica Mandic'i 4-3 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Bu sıklette Almanya adına mücadele eden Melda Akcan ile Fransız Maeva Mellier ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Bayanlar 57 kiloda ise altın madalyayı Fransız Floriane Liborio kazandı. Final maçını 7-4 kaybeden Macar Edina Kotsis gümüş, Büyük Britanyalı Jade Jones ile İspanyol Andrea Taboada bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu sıklette sporcuların madalyalarını Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin verdi.

Şampiyonanın 3'üncü gününün ardından Fransa, 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile ilk sırada yer aldı. Fransa'yı 3 altın ve 2 bronz madalya ile Büyük Britanya, 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile de Rusya izledi.

Türkiye ise şu ana kadar kazandığı 3 bronz madalya ile 12'nci sırada bulunuyor.

- MANCHESTER

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement