'Basketbol Kadınlar All-Star' Basın Toplantısı Haydarpaşa Garı'nda Düzenlendi - Son Dakika
Spor

'Basketbol Kadınlar All-Star' Basın Toplantısı Haydarpaşa Garı'nda Düzenlendi

\'Basketbol Kadınlar All-Star\' Basın Toplantısı Haydarpaşa Garı\'nda Düzenlendi

All Star Maçında Görev Yapacak Türk ve Yabancı Oyuncular Açıklandı

13.01.2011 15:46

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu yıl Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenecek olan Kadınlar All- Star 2011 organizasyonun basın toplantısı Haydarpaşa Garı'nda gerçekleştirildi.

Basın toplantısına, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Beşiktaş Cola Turka'dan Nykesha Sales ile Yasemin Horasan, Galatasaray Medical Park'tan Işıl Alben ile Tuğba Palazoğlu, İstanbul Üniversitesi'nden Matee Ajavon ile Bahar Yapar, konuşmacı olarak yer alırken, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, Kadın Milli Takımlar Koordinatörü Füzen Sönmez, 12 DABO Direktörü Samer Şenbayrak, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, 12.kez düzenlenecek olan Kadınlar All-Star organizasyonu ile ilgili olarak, "Türkiye'nin hem kültür olarak ileri düzeydeki şehirlerinden birisi, hem üniversite şehri hem de son dönemlerde müthiş bir güzellik ortaya koyan Eskişehir'de bu organizasyonu düzenlemek heyecan verici. Zorlu ligin ortasında oyuncuların ve kulüplerin nefes alacağı, eski kadın basketbolcuların bir arada olacağı, senede bir gün de olsa nefes aldığımız bu hafta sonunda, umuyorum ki bugüne kadar yapılan organizasyonların bir adım daha iyisi gerçekleştirilecek. Bize katkı veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na teşekkür ediyoruz. Buradan ve Ankara'dan özel olarak hazırlanan tren Eskişehir'e hareket edecek. Ligimiz her ne kadar yeterli değeri almıyorsa da Avrupa'da oynanan kadın basketbol liglerinin en üst düzey organizasyonu. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, oyuncu kalitesi ve oynanan basketbol adına Avrupa ve Dünya'nın en ileri seviyesinde. Bunu All-Star organizasyonu sırasında da fark edeceksiniz. Davetliler ve oyuncularımız, Eskişehir halkı ile kadın basketboluna yakışır bir organizasyonla orada olacaktır. Bol eğlenceli, güzel bir haftasonu olmasını temenni ediyor, oyuncularımıza da keyifli maçlar diliyorum" dedi.

TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Eskişehir'de düzenlenecek olan Kadınlar All-Star 2011 organizasyonuna tüm basketbolseverleri beklediklerini söylerken, "Basketbolun güzel bir parçasını trene dolduracağız ve haftasonu Eskişehir'e yola çıkacağız. Basketbolun çok önemli heyecan ve çekişme sergilenen bölümünü basketbolseverlerle Eskişehir'de paylaşacağız. Eskişehir'i belirledikten sonra, Eskişehir'in tren yolu şehri olması nedeniyle biz de tren ile gitmeye karar verdik. Bu trenle birlikte Türk sporunun en önemli lokomotifini taşımak istedik. Eskişehir'de bir basketbol şenliği olacak ve TRT Spor'dan da basketbolseverler izleyebilecek. Organizasyon, Anadolu Üniversitesi'nin 5.000 kişilik Spor Salonunda gerçekleşecek. All-Star karşılaşması, üç sayı ve yetenek yarışmaları yapılacak. Çok önemli bir organizasyon bizi bekliyor. Türkiye'nin önemli gruplarından Gripin, konser verecek. Ayça Şen ve Mustafa Özben de bu organizasyonda yer alacak. Dansçılarımız ve akrobatlarımız da Kadınlar All-Star'da olacak. Karma takımlar halinde oynanacak bir All-Star maçı gerçekleştirilecek. Daha önce Yabancı ? Yerliler olarak karşılaşma oynanıyordu. Ancak bu sefer takımlar, antrenörlerin kura çekimi ile belli olacak. Anadolu Üniversitesine, salonlarını açtığı için teşekkür ediyorum. Eskişehirlileri salona, tüm Türkiye'yi de TRT Spor'a bekliyoruz" diye konuştu.

Kadınlar All-Star organizasyonunda görev yapacak olan Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise şunları söyledi: "Geleneksel hale gelen Kadınlar All-Star organizasyonunda Eskişehir'de olacağız. Takımların en formda olduğu dönemde, bu kalitenin All-Star'a yansıyacağını düşünüyorum. Eskişehirli olduğumdan dolayı, All-Star günü bizi umarım ki yalnız bırakmazlar. Şimdiden herkese başarılar diliyorum."

Kadınlar All-Star 2011'de forma giyecek olan oyuncular ise organizasyon ile ilgili şunları söylediler:

Tuğba Palazoğlu (Galatasaray Medical Park): "Bu yıl Kadınlar All-Star maçının kadrolarının karma takım olması daha da heyecan verecek. Bu organizasyon için herkesi Eskişehir'e davet ediyorum."

Bahar Yapar (İstanbul Üniversitesi): "Umarım herkesin dilediği gibi güzel bir All-Star organizasyon olur."

Işıl Alben (Galatasaray Medical Park): "Yerli ve yabancı oyunculardan karışık kadrolar olacağı için maç daha farklı geçecek. Zaten bu Kadınlar All-Star organizasyonunda daha farklı bir hava hissettik. Bu organizasyon diğerlerinden daha güzel geçecek. Hem bizler hem de izleyenler için daha keyifli olacak. Herkese bol şanslar diliyorum."

Yasemin Horasan (Beşiktaş Cola Turka): "Kadın basketbolunda yükselen kalitenin böyle bir organizasyonla Eskişehir seyircisine ve tüm Türkiye'ye seyir zevki vereceğini düşünüyorum. Yoğun tempoda rahatlamak ve zevk almak için çok güzel organizasyon olacak. Geçtiğimiz yıllarda da bu organizasyonlar güzel geçmişti. Ben bu organizasyonun da iyi geçeceğine inanıyorum. Umuyorum ki izleyenlere güzel dakikalar geçiririz."

Nykesha Sales (Beşiktaş Cola Turka): "Bu organizasyonun bir parçası olduğum için mutluyum. Bizim için güzel bir fırsat. Beşiktaş Cola Turka'yı Kadınlar All-Star organizasyonunda temsil edeceğim için çok mutluyum."

Matee Ajavon (İstanbul Üniversitesi): "Kadınlar All-Star karşılaşmasında yer alacağım olmaktan mutluyum. Ayrıca beni bu organizasyona seçenlere de teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, özel olarak hazırlanan trenin önünde fotoğraf çektirdiler.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Laszlo Ratgeber'in koçluğunu yabacağı

All-Star organizasyonuna seçilen yabancı ve Türk oyuncular şöyle:

Türk Oyuncular: Bahar Çağlar, Işıl Alben, Tuğba Palazoğlu (Galatasaray Medical Park), Bahar Yapar (İstanbul Üniversitesi), Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Nevin Nevlin, Nevriye Yılmaz (Fenerbahçe), Gülşah Akkaya (Samsun Basketbol), Kübra Siyahdemir, Naile İvegin (Tarsus Belediyesi), Tuğba Talaslıoğlu, Tuğçe Murat (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Yasemin Horasan (Beşiktaş Cola Turka)

Yabancı Oyuncular: Allyson Hardy (Burhaniye Belediyesi), Anna Vajda, Hana Horakova, Ivana Matovic (Fenerbahçe), Doneeka Danyell Hodges, Seimone Augustus, Sylvia Fowles (Galatasaray Medical Park), Jessica Adair (Samsun Basketbol), Jolene Nancy Anderson, Megan Frazee (BOTAŞ Spor), Julie Mc Bride (Ceyhan Belediyesi), Matee Ajavon (İstanbul Üniversitesi), Nykesha Sales (Beşiktaş Cola Turka), Vickie Johnson (Panküp Kayseri Şeker).

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Basketbol Kadınlar All-Star' Basın Toplantısı Haydarpaşa Garı'nda Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement