Basketbolun 2 Dev İsmi Veda Etti! - Son Dakika
Spor

Basketbolun 2 Dev İsmi Veda Etti!

Basketbolun 2 Dev İsmi Veda Etti!

Fransız basketbolcu Tony Parker ve Arjantinli Manuel Ginobili,Milli takımlarını bıraktıklarını açıkladılar.

18.08.2016 12:09

Fransız basketbolcu Tony Parker ve Arjantinli Manuel Ginobili,Milli takımlarını bıraktıklarını açıkladılar.

Fransa basketbolunun efsane ismi Tony Parker, milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Rio Olimpiyatları'nda Fransa'nın kadrosunda yer yıldız oyuncu, çeyrek finalde eşleştikleri İspanya'ya 92-67'lik skorla mağlup olarak elendiği maçtan sonra milli takım kariyerini bitirdiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Parker, Fransa'yı temsil etmekten gurur duyduğunu ifade etti ve taraftarlara teşekkür etti. Başarılı oyuncu ayrıca Fransa Başantrenörü Vincent Collet'e, Fransa Basketbol Federasyonu'na ve oynadığı tüm takım arkadaşlarına teşekkür ederek, harika bir macera yaşadığını belirtti.

34 yaşındaki oyuncu Fransa Milli Takımı ile Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 2003 yılında bronz, 2013 yılında ise altın madalya kazanmıştı. NBA'de 2001 yılında 1. tur 28. sıradan Batı Konferansı takımlarından San Antonio Spurs tarafından seçilen Tony Parker, kariyerine hala burada devam ediyor.

Ginobili ve Nocioni de milli takımı bıraktı!

Arjantin'in tecrübeli basketbolcuları Manu Ginobili ve Andres Nocioni, ABD'ye kaybedilen çeyrek final maçının ardından milli takım kariyerlerini noktaladı.AmerikanLigi'nde (NBA) San Antonio Spurs forması giyen 39 yaşındaki Ginobili ve Real Madrid'de mücadele eden 36 yaşındaki Nocioni, milli takımla 2004 Atina Olimpiyatları'nda altın, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmıştı.

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Basketbolun 2 Dev İsmi Veda Etti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement