Belçika-Abd / Ön Bakış - Son Dakika
Spor

Belçika-Abd / Ön Bakış

Belçika-Abd / Ön Bakış

Yıldızlar topluluğu Belçika, Portekiz'in olduğu gruptan çıkarak sürpriz yapan ABD ile çeyrek final için karşılaşıyor.

01.07.2014 04:58

2014 Dünya Kupası'nın en ilgi çekici takımlarından biri olan yıldızlar topluluğu Belçika, Cristiano Ronaldo'nun formasını giydiği Portekiz'in olduğu gruptan çıkarak büyük bir sürprize imza atan ABD ile çeyrek final için karşı karşıya geliyor.

Belçika

Menajerlik oyunlarının vazgeçilmezi olan çok sayıda genç yıldızı kadrosunda barındıran Belçika'nın en göze çarpan oyuncuları; Vincent Kompany, Eden Hazard, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku, Moussa Dembele ve Nacer Chadli. Bu yıldızlara ek olarak Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois, Steven Defour, Adnan Januzaj ve Kevin Mirallas gibi çok sayıda alternatif ismi de kadrosudna barındıran Belçika'nın turnuvanı en heyecan verici kadrolarından biri olduğuna şüphe yok. 2010 Dünya Kupası elemelerinde milli takımımızla aynı grupta olan ancak İspanya, Bosha Hersek ve A Milli Takımımız'ın gerisinde kalarak turnuvayı evinde izleyen Belçika'nın dört yılda yakaladğı muhteşem jenerasyon, Marc Wilmots'un takımının geleceğe güvenle bakmasını sağlıyor.

Kilit oyuncu: Vincent Kompany

Hazard, Lukaku, Fellani ve Dembele gibi çok sayıda yıldızın bulunduğu Belçika Milli Takımı'nın en kilit ismi şüphesüz tüm bu yıldızların arkasını toparlamakla görevli olan kaptan Vincent Kompany. Varlığıyla yokluğu City'de geceyle gündüz kadar fark yaratan 28 yaşındaki oyuncu, üst düzey tekniği ve bir stoper için oldukça yüksek olan oyun zekasıyla dikkat çekiyor.

Teknik direktör: Marc Wilmots

45 yaşındaki genç teknik adam ilk kez büyük bir turnuva tecrübesi yaşayacak. Kadroyu Twitter hesabı aracılığıyla açıklayan ve sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan futbol adamlarından biri olan Wilmots, genç jenerasyonla nasıl anlaşacağını oldukça iyi biliyor.

İlk tur maçları

2-1 Cezayir

1-0 Rusya

1-0 Güney Kore

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Belçika-Abd / Ön Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement