Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı Oldu - Son Dakika
Spor

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı Oldu

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı Oldu

Olağanüstü kongresini gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un yeni başkanı İhsan Avcı oldu.

18.06.2014 16:39

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda yapılan kongreye Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve Baro Başkanı Tahir Elçi katıldı.

Kongrenin Divan başkanlığını yapan Tahir Elçi, sporun toplum sağlığı, dostluk ve dayanışmanın güçlenmesinde sporun önemini belirtti. Kulübün kent dayanışmasında ve kentin tanıtımında çok büyük rolünün olduğunun altını çizen Elçi, Türkiye'nin farklı toplumsal kesimleri arasında sosyal barışa da önemli bir katkı sunduğunu söyledi.

Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından sunulan önerge ile yeni yönetim belirlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığına İhsan Avcı seçilirken asil üyeler ; Amine Demir, Sinem Çiçek, Abdulvahap Sacaklıdır, Erken Erenci, Aziz Odabaşı, Kerim Ünver, Yüksel Kaya, Yılmaz Demir, Semra Budak, Fuat Pekdoğan, Metin Arslanboğan, Mehmet Arslan, Bulut Ayana, Abdullah Sevinç oldu. Yedek yönetime ise, Önder Tekin, Erdal Güngör, Ahmet Zeki Eren, Şeyhmus Önal, Mehmet Zeki Kantacı, Danyal Barçin ve Osman Fidan oy birliği ile seçildiler.

Avcı: Kent ve halk takımı olacağız

Yeni Yönetim Kurulu adına konuşan İhsan Avcı Büyükşehir Belediyespor'un bugünlere gelmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti. "Emekleri, kattıkları değer bu kentte adına, spor adına önemli bir eşikti" diyen Avcı, "Bize düşen de arkadaşlarımızdan devraldığımız bu bayrağı, bu eşiği, spordaki yeni felsefeyi, yeni kültürü yarınlara daha da büyüterek taşımaktır" dedi. Spordaki geleneksel algının yeni dönemde kent açısından farklı bir misyonu olacağını ifade eden Avcı, Spor Meclisinin spor etiği açısından yarattığı değerlerin sporun toplamında yeni bir tartışma yarattığını belirtti. Avcı yeni dönemde daha toplumsallaşmış spordaki önyargıları yıkmış bir kent takımı ve halk takımı olma misyonunu üstleneceklerini söyledi.

Kılavuz deneyimlerini aktardı

Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, sporun 30 yıllık çatışmanın ardından yaşanan normalleşme süreciyle birlikte yeni bir gündem olduğunu belirtti. Bilgi üzerinden fikir sunmak, bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla 4 tane spor konferansı yaptıklarını belirten Kılavuz, bu konferanslarda Türkiye'de bir ilk olan yılın spor insanı ödülünü verdiklerini aktardı. Kılavuz, spor denince akla sadece dünya ticaretinin yüzde onunu oluşturan futbolun geldiğini belirterek, "Ticaretin, paranın olduğu yerlerde kirliliklerin olması da kaçınılmazdır." diye konuştu.

Spordaki tesisleşmenin halen bölgede önemli bir sorun olduğunu söyleyen "Kendi imkanlarımızla bu eksikliği görerek tesis inşaatına başladık. 2014 tarihi ile birlikte tesisimiz halkımızın hizmetine sunulmuştur. Tesis olmadan sporda sürdürüle bilir başarı mümkün değildir" diye konuştu.

Kurdukları Spor Meclisi'nin eşbaşkanlık sistemiyle yürütüldüğünü ve işlevini anlatan Kılavuz, "Ben merkeziyetçi yaklaşım ya da kastlaşmış yapılar bu tür süreçleri istemiyor" diye konuştu. Geleneksel Kürt sporu Birê'nin önemine de değinen Kılavuz,"Birê bugün tarihle buluştu. Aslında spor geçmişin gelecekle de buluşmasıdır" dedi. Eksikleri ve yapamadıkları adına spor camiasından özür dileyen Kılavuz, tüm kulüp çalışanlarına da emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da emeklerinden dolayı kulüp çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bu şehirdeki birçok başlık gibi sporla uğraşmanın da başlı başına bir dert olduğunu belirten Anlı, şunları söyledi: "Biz bunların tamamını pozitife çevirme iddiasındayız. Mevcut kurulu statik olana karşı dinamizmi savunanlardanız. Pozitif bir dil, pozitif bir yaklaşım bence bu şehrin temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Onun için bundan sonrasına dönük sizden ricam değerlendirmelerimizde de pozitif olalım".

Anlı, "Bu salondan bence bu ruh haliyle çıkalım, biraz spor yapalım, izleyici olmaktan çıkalım" dedi. Anlı, sporla ilgili akla gelebilecek nerdeyse başlıkları tüketmiş ve yeni başlıklar oraya koyabilmiş bir yapıdan bahsettiklerini belirterek,"Ambleminde bile iki tane güvercinin kafa kafaya verdiği bir sembol var. Hayat anlamlarla yüklüdür, siz hayata yeni anlamlar yükledikçe o hayattan tat alırsınız. Klişelerden hepimiz sıkıldık. Kendimize dair ve bizi yansıtan şeyler yapmak lazım, içini doldurmak, sevgi katmak lazım" diye konuştu.

Toplumsal ve kitlesel spordan yanayız

Kentteki spor tesisinin ciddi bir sorun olduğunu bildiren Anlı, şöyle konuştu: "Kapalı spor salonlarımız mutlaka olacak. İçinde kapalı spor salonların yapılabildiği bir bina yeni yapılan tesis binamızın yan tarafında projelendirildi. Bunun gibi onlarca spor salonu açılsa bile Diyarbakır'daki dinamik gençliğe yetmez. Böylesi çatışmalı süreç yaşamış toplumlarda spor önemli bir başlıktır. Ama bunu kimin hangi amaca hizmet için kullandığı da önemlidir. Onun için toplumsal ve kitlesel spordan yanayız. Herkesin katılabileceği Lice'nin köyündeki bir insanın da, Dicle'deki, Çınar'daki bir insanın da katılabileceği bir spor olmak zorundadır."

Bütün takımlara yakın duracağız

Sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un değil bu şehirde kurulmuş olan, bu şehrin geçmişinde olan ve bu şehrin geleceğinde de olabilecek tüm amatör ve mahalle takımlarına yakın duracaklarını belirten Anlı, "Bütün takımlarımız bizimdir. Belediyeler zorunluluktan dolayı takım sahibidirler ama bundan sonra özellikle amatör spor, kurumsallaşamamış bir destek alamamış bütün kulüplerin, bütün sporcuların en yakınlarındaki yani kimsesizlerin kimsesi olacak kurum Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı İhsan Avcı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement