Derbi Ne Olur? - Son Dakika
Spor

Derbi Ne Olur?

Derbi Ne Olur?

Totemspor editörleri olarak bu akşam Süper Lig’de oynanacak Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladık.

22.02.2014 20:30

Gelsenkirchen'i hatırla!

Totemspor editörleri olarak, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kader maçı olan Juventus mücadelesi öncesi öngörülerimizi paylaştık...

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam dev bir mücadele oynanacak. İki ezeli rakip Galatasaray ile Beşiktaş, kozlarını Türk Telekom Arena'da paylaşacak. Saat 19: 00'da başlayacak bu dev karşılaşmayı Totemspor editörleri olarak yorumladık…

Kutlay Kılıç

Galatasaray'ın kadro kalitesi, Beşiktaş'ın ise aynı sezonun başında olduğu gibi yakaladığı hava, iki takımın derbi zaferi planlarında en büyük güvenceleri… Ancak bu maçta sarı-kırmızılıları avantajlı kılan ve konuk ekipte olmayan lehte bir faktör konusu… O da saha avantajı… İç saha performansı fazlasıyla etkili olan Galatasaray mutlaka oyunu bu yönde zorlayacaktır. Bu nedenle özellikle ilk 20 dakikalık bölümde uygulayacağını düşündüğüm baskı, hücumunun aksine bu sezon defansif anlamda bir türlü ikna edici olmayan Beşiktaş savunmasının hata yapmasına neden olacaktır. Galatasaray'ın maçın ilk bölümlerinde ve oyunun devamında bulacağı gollerle maçı kazanacağını düşünüyorum.

Egemen Çimen

Lider Fenerbahçe'yi takip eden iki takım Beşiktaş ve 1 puan gerisindeki Galatasaray'ın TT Arena'daki randevusunda sarı kırmızılılar için tek iyi sonuç galibiyet. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Chelsea'yi ağırlayacak olan sarı kırmızılıların lig şampiyonluğu söylemi Beşiktaş'a göre daha gür çıkıyor. Siyah beyazlılar için lig sonunda puan sıralamasındaki ikincilik ve karşılığındaki Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı neredeyse şampiyonlukla eşdeğer. Oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyecek olan Galatasaray karşısında, kontra ataklarla ve duran toplarla gol arayacak olan Beşiktaş ise öncelikle kaybetmemek isteyecek. Ancak siyah beyazlılarda Sivok ve Ersan Gülüm'ün yokluğunda savunmanın Galatasaray'ın gol silahlarına nasıl engel olacağı ise kocaman soru bir işareti. 3 puana yakın taraf olarak gözüken Galatasaray'da Roberto Mancini'nin ileri uçta Burak Yılmaz'ın yanında Didier Drogba - Umut Bulut ikilisinden hangisini tercih edeceği de Beşiktaş defansının sergileyeceği performans için önemli bir karar olabilir. Umut Bulut ile maça başlayacak Galatasaray'ın golcü futbolcunun etkili pres gücüyle rakip defansı hataya zorlayacağını ve sarı kırmızılıların erken bulacağı gollerle karşılaşmayı erken koparacağını düşünüyorum.

İlker Yılmaz

Her iki takımının da ligde kalan maçlara olan bakış açısını etkileyecek olan karşılaşma hata affetmeyecek düzeyde. Kazanan sadece şampiyonluk değil, ikincilik yolunda da büyük bir adım atacak. Galibiyetin getireceği moral da gelecek maçlar adına bir artı olarak yazılacak. Mancini'nin ekibi TT Arena'da tüm maçlarını kazandı. Biliç'in de deplasman karnesi zayıf sayılmaz ama Beşiktaş'ın oldukça kırılgan bir takım olduğu gerçek. İbre Galatasaray'ı gösteriyor. Biliç ise en ciddi sınavına çıkıyor.

Erdi Erdem

Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ın Antalya deplasmanında puan kaybetmesi, hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'ye yaradı. Ligde Fenerbahçe ile olan puan farkı ermeye başlarken bir an da Beşiktaş, Galatasaray'ın önüne geçti. Galatasaray şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yle yarışırken Beşiktaş'ın da bu yarışa katılması derbinin önemini ikiye katladı. Arena'daki derbilerde rakiplerine karşı her zaman baskı kuran Galatasaray, bu maçta da Beşiktaş'a karşı baskıyı kuracaktır. Beşiktaş'ın şu an ikinci sırada bulunması, Fenerbahçe'yle puan farkının 6 olması Galatasaray'ın bu maçı kazanmaktan başka şansının olmadığını gösteriyor.  Bunların hepsi düşünülünce Galatasayar'ın bu maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum…

Melda Gürsoy

Galatasaray ikinciliği geri almak için her şeyi yapacaktır. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf sarı kırmızılı takım olur. Ancak şampiyonluk yarışında yara almak istemeyen Beşiktaş sahaya her şeyini koyacaktır. Galatasaray'ın erken gol bulacağını düşünüyorum. İlk yarıda Beşiktaş beraberliği yakalasa da, Galatasaray baskılı futboluna devam edecektir. Mücadelenin başa baş süreceğini ancak Mancini ile evinde yenilgi almayan Galatasaray, şampiyonluk yolunda belki en önemli karşılaşmalardan biri olan bu derbide saha ve seyirci avantajını da en iyi şekilde kullanarak sahadan 3 puanla ayrılır. Derbiyi yabancılarının golleriyle Galatasaray 2-1 kazanır. Son dönemlerin en formda isimlerinden Hugo Almeida'dan da bir gol bekliyorum.

Deniz Katıel

Fenerbahçe ile olan puan farkının azalmasından dolayı liderlik yarışında artan heyecan bu maçta da etkisini gösterecek. Galatasaray'ın evinde oynama avantajı Beşiktaş'ında kontra atağa yatkın oyuncularının varlığı maçta mutlaka ön plana çıkacaktır. Kırmızı kartın ve penaltının olmasının yüksek ihtimal olduğu bu maç berabere bitebilir.

Egemen Yıldırım

Geçtiğimiz hafta Galatasaray'ın berabere kalıp, Beşiktaş'ın kazanmasıyla siyah beyazlılar, rakibinin sıralamada üstüne çıkarak ikinci sıraya oturdu. Bu açıdan bakıldığında Galatasaray için bu derbinin önemi bir kat daha artıyor. Ayrıca hafta içi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkacak olan Galatasaray, skoru erken bulmak isteyecektir. Beşiktaş ise tıpkı ilk yarının başında olduğu gibi ikinci yarının başında da iyi bir form yakaladı. Zor ama keyifli bir mücadele olacağı kesin. İbre Galatasaray'dan yana.

İsmail Kahraman

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan maçlar her zaman önemli olmasına rağmen bu sene oynanacak derbinin ayrı bir önemi bulunuyor. Bu sezon ligde ikinci olan ekibin Şampiyonlar Ligi'ne direk katılım hakkı kazanacak olması, bu maçın önemini her zaman olduğundan daha fazla yaptı. Mancini'nin takımın başına geçmesiyle özellik iç sahada çok başarılı sonuçlar olan Galatasaray'ın bu karşılaşmayı da ilk yarıdan bulacağı gollerle kazanacağını düşünüyorum. Sarı-kırmızılılar sol kanadında oynayan Telles ve Sneijder ikilisi, Beşiktaş'ın sağ kanadına üstünlük sağlayarak hanesine 3 puan yazdıracaktır.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Derbi Ne Olur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement