"Düğmeye Bastılar" - Son Dakika
Spor

"Düğmeye Bastılar"

"Düğmeye Bastılar"

Trabzonspor Genel Sekreter Hasan Yener, "16 maçtır hakem hatasıyla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

19.12.2011 13:41

Trabzonspor Genel Sekreter Hasan Yener, "16 maçtır hakem hatasıyla karşı karşıya kalıyoruz. ve maalesef kimsenin buna bir, dur, dediği yok. Birileri düğmeye bastı" dedi.

"CEZAYI UMURSAMAYACAĞIM"

Genel Sekreteri Yener, söyleyeceği sözlerden dolayı kendisine verilebilecek cezayı umursamayacağını, artık sabırlarının taştığını vurgularken şunları söyledi:

"HAKEM MAÇIN SKORUNU BELİRLEDİ"

"Kazanmayı çok arzu ettiğimiz bir maçtı, iyi de hazırlanmıştık. Tüm futbol otoritelerin de birleştiği gibi 10 kişi kalması gereken takımın maçın 27'nci dakikasında Fenerbahçe olması gerekirken, maalesef elit hakem, gözbebeği denilen Cüneyt Çakır'ın, faul dahi olmayan bir pozisyonda Aykut'u ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan atması maçın skorunu belirledi. Hatta Gökhan Gönül'ün bile bu pozisyonda, (Bana bir şey yapılmadı) demesine rağmen bu karar verildi. İlk yarıdan bu yana 16 maç oynadık. Bu 16 maçta birisi çıkıp, Trabzonspor lehine yapılan bir tane hakem hatasını söylerse, (Şu maçta Trabzonspor'un lehine hakem hatası yapıldı) derse, söylediklerimizin hepsini geri alır özür dileriz. Ama 16 maçtır Trabzonspor, her maçta hakem hatasıyla karşı karşıya. ve maalesef kimsenin buna, dur, dediği yok. Birileri düğmeye bastı. Sadece sahada değil, saha dışında da aynı şeylere karşı karşıyayız. Ama nereye kadar? Bir yerde bizim de sabrımız taşıyor."

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE MAÇLARINA DİKKAT"

Oynadıkları 3 derbi maçta da kırmızı kart gördüklerini hatırlatan Hasan Yener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Enteresan uygulamalar var. Oynadığımız 3 derbi maçın üçünde de 10 kişi kaldık. ve 3 derbi maçtan Beşiktaş karşısında gördüğümüz karta hiç bir şekilde tepki göstermedik. Ama Galatasaray ve dün akşamki Fenerbahçe maçında gördüğümüz kartların hiç bir şekilde izahı mümkün değil. Kırmızı kartlar, bir yerde maçların kırılma anları oluyor. Gökhan Gönül'ü hakem 27'nci dakikada oyundan atsaydı biz bu maçı rahat kazanırdık. Ama ikinci yarının hemen başında Aykut'u oyundan atınca oyundan düştük. Buna rağmen son dakikaya kadar iyi mücadele ettik."

"1996'DA BİZE YAPTIKLARINI BİLDİĞİMİZ METİN Tokat ŞU AN ATAMALARI YAPIYOR"

Hakem atamalarına da değinen Hasan Yener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

" Yusuf Namoğlu, Beşiktaş belediye başkanlığı yapmış olabilir, Beşiktaşlı da olabilir. Ama şu anda Merkez Hakem Kurulu Başkanı. Bizim Beşiktaş maçımızda Fırat Aydınus hakemdi. Dünkü Samsunspor–Beşiktaş maçında yine Fırat Aydınus hakem. ve Fırat Aydınus'un, (Ben Beşiktaş'ta tribünlerden geldim) şeklinde açıklaması var. ve hala maça veriliyor. Metin Tokat, hakem atamalarını yapan kişi. Onun 1996'da Trabzonspor'a yaptıklarını hepimiz biliyoruz ama Merkez Hakem Kurulu'nda hakem atamalarını o yapıyor. ve maalesef, Trabzonspor her maçta hakemlerin kurbanı oluyor. Bunları düşünüyorum, organize mi, bilerek mi yapılıyor, tesadüf mü? Hep isabet edene tesadüf denmez, diye bir atasözümüz var. O yüzden biz de düşünüyoruz, hep isabet edene tesadüf denmez."

"ETİK KURULU RAPORU NİYE AÇIKLANMIYOR"

Hasan Yener, basın mensuplarının sorusu üzerine şunları söyledi:

"Dün oynanan maçın geçen yılla ne ilgisi olabilir. Geçen yıl lig oynandı, bitti. Takımlar puanları aldı. Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nün yönetiminin ve başkanın yaptıklarıyla ilgili yargıya intikal etmiş bir olay var. Maalesef enteresandır; sezon başında Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Etik Kurulu'nu göreve çağırdı, onlara dosyaları teslim ederek rapor hazırlattı. Aradan aylar geçmesine ve 15 gündür gizlilik kararı kalkmış olmasına rağmen, Etik Kurulun raporunu kimse bilmiyor. Federasyon başkanı biliyor. Bilmiyorum, federasyondan başka bilen var mı? Niye açıklanmaz etik kurulu raporu? Kimden, neden korkuyoruz, kimlerden neleri saklıyoruz? Futbol Federasyonu yönetim kurulu bir yerde kamu görevi yapıyor. Bunlar yasalara karşı sorumlu. Bana göre, bu davranışlarla bir yerde görevlerini kötüye kullanıyorlar."

"FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER HAKARET EDEBİLİR AMA ONLARA CEZA YOK"

Hasan Yener, "Yaptığınız bu açıklamalardan sonra yine ceza alır mısınız" sorusu üzerine şu çevabı verdi:

"Bizim ceza almamız hiç önemli değil. Trabzonspor'un haklarını savunmak için göreve getirildik. Ama Fenerbahçeli yöneticiler basın toplantısı yapabilir. Federasyon başkanını, yönetim kurulunu, istediği gibi yalancılıkla suçlayabilir, hakaret edebilir. Onlara ceza yok. Ali Koç'un disiplin kuruluna sevk edildiğini hatırlıyor musunuz; hayır. Ama biz sitemizden son derece saygılı, haklarımızı savunur bir açıklama yapıyoruz ama disiplin kuruluna sevk ediliyoruz. Böyle bir çifte standart dünyanın neresinde var? Yarın öbürsü gün biz de federasyon başkanı olabiliriz. Ama federasyon başkanı olunca, Trabzonspor gömleğini üzerimizden çıkarırız. Herkesten de bunu beklemek en doğal hakkımızdır."

"KİMSE TÜRK FUTBoluNDAN ZEVK ALMIYOR"

Yönetim olarak stada girmeme kararlarının haksız uygulamalar bitene kadar süreceğini de vurgulayan Hasan Yener, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Disiplin Kurulu'nun, Tahkim Kurulu'nun ve Futbol Federasyonu'nun haksız uygulamaları sonlandırılana kadar maçlara girmeme kararımız devam edecek. Trabzonspor'un haklarını savunmak için genel kurul tarafından göreve getirilmiş isimleriz. Bu görevimizi yapmazsak onlara saygısızlık etmiş oluruz, onları inkar etmiş oluruz. Buna hiçbir yönetim kurulu üyesinin hakkı yok, diye düşünüyorum. Başkanımız Sadri Şener de dahil olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimiz bu sözümüzün arkasında duracağız. Şartlar olağan yoluna girene kadar. Bu sene Türk futbolundan kimse zevk almıyor. Hep tartışma, hep tartışma. Sahayı konuşmuyoruz, saha dışındaki olayları konuşuyoruz."!

"BİRİLERİ SUSMAMIZI SANIRIM ACİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRDİ"

Bugüne kadar Türk futbolunu kaosa sürüklememek adına sustuklarını da sözyerine ekleyen Hasan Yener, bu konuda şöyle dedi:

"Biz Türk futbolunu kaosa sürüklememek veya Türk futbolunda yarın öbürsü gün telafi edilmeyecek yaralar açmamak adına hep sustuk. Ama birileri bu susmamızı her halde acizlik olarak değerlendirdi. Biz federasyon seçimlerinde oy kullanmadık. Çünkü federasyon seçimlerinde çok yanlı bir tavır izlendi. Federasyon, İstanbul'daki kulüplerin yönetim kurullarından oluştu. Bunu herkes biliyor, kimse saklamıyor. Kurullar bu şekilde oluştu. Bu tapelerde de ortaya çıktı, (Tahkim de 6-1, disiplinde 4-3 adamlarımız var) diye açıkça deklare edildi. Bunları ben söylemedim. Bunları herkesin bildiği gibi bir Fenerbahçe yöneticisi söyledi. Kimi nasıl inandıracaksınız, kim sizin aldığınız kararlara saygı duyacak?"

Federasyon başkanının tuttuğu takımın gömleğini çıkartması gerektiğini de belirten Hasan Yener, "Bugüne kadar hiç futbolla ilgilenmemiş birinin federasyon başkanı olması mümkün değil. Herkesin bir kulübü olur mutlaka ama göreve geldiğiniz anda o gömleği bırakırsınız. Bunun kuralı bu" dedi.

"ETİK KURULU RAPORU HERKESTEN GİZLENİYOR"

Etik kurulu raporunun açıklanması konusunda sonuna kadar gideceklerini de açıklayan Hasan Yener, şöyle devam etti:

"Hep söylediğimiz bir şey var. Etik kurulunun raporu açıklansın. Futbol Federasyonu'nun şu anda yasal olarak görevde olan, federasyonunda ona yetki verdiği etik kurul, uzun çalışmalar sonucunda tahkim kurulu ile birlikte bir rapor hazırladı. Bu raporu federasyon aylardır bekletiyor. Gizlilik yasağı kalkmış olmasına rağmen hala daha basına açıklamıyor ve bundan federasyon üyelerinin bir çoğunun haberi yok. Dünyanın neresinde böyle bir şey var? Federasyonun yetkili kurulu bir karar alıyor ve bu karar herkesten gizleniyor."

"TrabzonSPOR'UN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPACAĞIZ"

Hasan Yener, kulübün hakkını sonuna kadar savunacaklarını dile getirirken de şurnlarısöşledi:

"Olayları takip edeceğiz. Şu anda olayların ne şekilde gelişeceği belli olmadığı için gelecek adına net bir tavır koymak belki mümkün olmayabilir ama Trabzonspor'un haklarını sonuna kadar savunacağız. Bunun için herkes her türlü fedakarlığı yapacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Camiamız sağduyulu olsunlar biz yönetim olarak kulübün haklarını sonun kadar savunacağız."

BAŞKAN ŞENER: "KÜME DÜŞME KALDIRILSIN ÖNERİSİNE KESİNLİKLE KARŞIYIZ"

Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in önerdiği, "Küme düşme kaldırılsın" önerisine kesinlikle karşı çıkacaklarını belirten Başkan Sadri Şener, "Bu gündemimize dahi girmez" dedi.

BEKİROĞLU: "CEZALAR BİZİ YILDIRMAZ GÜÇLENDİRİR"

Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe yönetimi gibi davrandığını öne süren bordo mavili yöneticiler, "Futbol Federasyonu başkanı, Şampiyonlar Ligi'nde bir kere yanımızda olmadı. Neden çekindiği açıkça ortadaydı" diye iddiada bulundular. Yönetici Tuncay Bekiroğlu ise, "Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Verilen cezalar bizi yıldırmaz, güçlendirir, daha da hırslandırır. Demek ki doğru yoldayız" diye konuştu.

GÖKHAN GÖNÜL'E TEBRİK

Trabzonspor Kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklamada Fenerbaçeli Gökhan Gönül'ü tebrik etti. Açıklamada, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakanın 54'üncü dakikasında yaşanan pozisyonun ardından hakem Cüneyt Çakır'ın vereceği hatalı kararı hissederek yanına kadar gidip pozisyonun faul dahi olmadığını söyleyen Gökhan Gönül'ü bu centilmen davranışı nedeniyle kutluyor, söz konusu fair play duruşunun futbolun tüm kesimlerine örnek olmasını diliyoruz. Tebrikler Gökhan Gönül" denildi.

"TrabzonSPOR SAHİPSİZ Mİ"

Trabzon'dan yayın yapan yerel gazeteler, Fenerbahçe mağlubiyeti yüzünden hakem Cüneyt Çakır ve federayonu eleştirdi. Taka Gazetesi, "Trabzonspor, Kadıköy'de onuruyla mücadele verdi ama Cüneyt Çakır'ı geçemedi" ve "Bu maçta irdelenmeli" başlıklarını attı. Karadeniz Gazetesi, "Bir kez daha görüldü ki, federasyon ve hakemler istedikleri gibi vuruyor: Trabzonspor sahipsiz mi" ve "Kırmızı kart Çakır'a" başlıklarını kullandı. İlkhaber Gazetesi, "Alıştık artık dert çekmeye" derken Günebakış Gazetesi, "Federasyon Türk futbolunun yüz akı Trabzonspor'u lime lime doğramaya çalışıyor, PFDK Fenerbahçe kimliği ile karar alıyor. Hakemler de rolünü oynuyor: Acemi Senaryo" manşetini attı. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Kadıköy hatırası", Türksesi Gazetesi'de, "Trabzon'un işi duaya kaldı" başlıklarını kullandı.

YES(TM/AÖ) - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Düğmeye Bastılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement