En Zayıf Halka? - Son Dakika
Spor

En Zayıf Halka?

En Zayıf Halka?

Play-off eşleşmeleri içerisinde en düşük profilli mücadele olması beklenen Yunanistan - Romanya eşleşmesinin bu akşam Atina’da oynanacak ilk maçından önce iki takımda da bekleyiş var fakat bu bekleyişin mahiyeti oldukça farklı.

15.11.2013 14:56

Elemelerde G Grubu'nda harika bir performans sergileyip 10 maçta 25 puan toplamasına rağmen Bosna Hersek'in sansasyonel performansı nedeniyle averajla grupta ikinci olan ve play-off'a giden Yunanistan cephesinde medya ağırlıklı olmak üzere en iyi kurayı çektikleri düşünülüyor.

Milli takımımızın yer aldığı grupta elindeki büyük avantajı karmaşa içindeki Türkiye'ye sahasında yenilerek kaybeden ve Hollanda sayesinde kendisini yeniden ikinci bulan Romanya'nın son dönemde düşen lig ve oyuncu kalitesiyle, oyuncu topluluğu İzlanda'yla birlikte en kötüsü... Daha kötüsüyse İskandinav ülkesi gibi heyecan verici ve sahada işlerlik kazanan bir sisteme sahip değiller.

Romanya'da hücum hattında bütün sorumluluk Ciprian Marica'da ve son dönemde savunma futbolunun Avrupa'daki kalelerinden biri haline gelmiş Yunanistan karşısında skor üretmek için Romanya'nın farklı performanslara ihtiyacı olabilir. İlk maçın Atina'da olması önceliğin Romanya adına çok farklı bir noktada şekillenmesini sağlayacak ama iki ayaklı bir mücadelede formda Yunanistan'a karşı sadece savunma yaparak durmaları pek mümkün olmayabilir.

İki takımda da genç ve heyecan verici iki savunma oyuncusu var. Tottenham formasıyla Premier League'de üst düzeye ulaşmaya çalışan Vlad Chiriches'in güçlü Yunan forvet Kostas Mitroglou, Sokratis Papastathopoulos'un da Ciprian Marica karşısındaki performansları 180 dakika sonunda belirleyici olacak. Olympiakos'un Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansın form durumlarını az da olsa açıklayıcı olduğu ortamda Yunanistan turun favorisi fakat Gheorghe Hagi'nin "herkesi yenebiliriz" sözlerinin altında Dünya Kupası'na alışkın Rumenler'in söyleyeceği birkaç söz mutlaka olacaktır.

Emre Özcan

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor En Zayıf Halka? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement