Gaziantepspor'dan Zirve Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Spor

Gaziantepspor'dan Zirve Üniversitesi'ne Ziyaret

Gaziantepspor\'dan Zirve Üniversitesi\'ne Ziyaret

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Gaziantepsporlu futbolcular Cenk Tosun ve Bekir Ozan Has Zirve Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

06.05.2013 17:58

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Gaziantepsporlu futbolcular Cenk Tosun ve Bekir Ozan Has Zirve Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Zirve Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye akademik, idari personel ve Zirve Üniversitesi öğrencileri katıldı. Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Zirve Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide yaptığınız her işte zirvede olmanın zor olduğunu, bu işlerden birinin de futbol olduğunu dile getirdi. Uygun, "Zirve'ye ulaşmak zordur ama Zirve'de okumak bir ayrıcalıktır." dedi. Gaziantepspor'daki başarısının sırrını öğrencilere anlatan tecrübeli teknik adam, "Her hocanın kendisine has bir tarzı vardır. Ben gördüğüm her hocanın iyi yanını kendime aldım. Bunun sonucunda benim de kendime has bir tarzım var. Ben her oyuncuya ayrı ayrı en uygun ortamı hazırlarım ve bu uygun ortamlar bize başarıyı getirdi" dedi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun söyleşi sonrası Zirve Üniversitesi

Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında futbol camiasında yaşanan sıkıntılardan bahseden Uygun, en önemli problemin yeterli teknik mekanların olmadığını belirtti. Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Zirve'de okumanın kolay olmadığını kaydetti. Uygun, "Zirve Üniversitesi çok kaliteli eğitim veren bir üniversite, Burada okuduğunuz için çok şanslısınız. Burada okumak kolay olmadığı gibi Zirve'de kalmak da hiç kolay değil" diye konuştu.

Zirve Üniversitesi sporcularının çok iyi yetiştiğini, bununla birlikte geleceğe umutlu baktığını ifade etti. Uygun; "Zirve Üniversitesi'nin sporcularına sağladığı imkanlar bizleri bile imrendiyor. Sporcularına destek veren ve onları her konuda donanımlı birer sporcu olarak yetiştirmeleri bizleri mutlu ediyor. Zirve Üniversitesi sayesinde sporda donanımlı gençler yetişiyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden gelen soru üzerine Türkiye'deki alt yapı sistemini değerlendiren başarılı Teknik Direktör Uygun, " Türkiye'de maalesef alt yapı sistemi yok. Bu yüzden futbolcu olmak çok zordur. Cenk Tosun'un genç yaşta bu kadar iyi olmasının sebebi Almanya'da çok iyi bir altyapı sisteminden gelmesidir " ifadelerini kullandı.

Türkiye'de altyapı teknik direktörlerine değer verilmediğini sözlerine ekleyen Uygun, altyapıya ve tesisleşmeye önem verildiği takdirde Türk futbolunun daha iyi yerlere geleceğini savundu. Gaziantepsporlu başarılı oyuncu Cenk Tosun ise, "Ülkemizde sporculara hizmet edecek tam donanımlı sporcu sağlığı merkezlerine ihtiyaç var. Ayrıca sporcunun geleceğinin güvence alınması için zorunlu sağlık ve emeklilik sigortaları mutlaka olmalı" - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gaziantepspor'dan Zirve Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement