Kartepe Hipodromu'nda "ilk yarış" heyecanı - - Son Dakika
Spor

Kartepe Hipodromu'nda "ilk yarış" heyecanı -

Kartepe Hipodromu\'nda "ilk yarış" heyecanı -

Kocaeli Kartepe Hipodromu, bin 600 metrelik parkurda düzenlenen yarışlarla faaliyete başladı.

17.12.2013 16:10

Kocaeli Kartepe Hipodromu, bin 600 metrelik parkurda düzenlenen yarışlarla faaliyete başladı.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, hipodromda uzun yıllardır yarış düzenlenmesini hayal ettiklerini belirterek, hizmete giren hipodromun yarış severlere hayırlı olmasını diledi.

Hipodromun atların yaşamı için her türlü fiziki şartlara sahip olduğunu vurgulayan Karabalık, "Burası Kocaeli halkı için rekreasyon alanı olarak da kullanılabilecek. Aynı zamanda, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) Atçılık Meslek Yüksekokulu da burada bulunuyor. Atçılığa gönül veren öğrencilerimizin bu atmosferde yetişmesi için gerekli altyapıyı içinde barındıran Türkiye'deki 9 hipodromdan sadece Kartepe Hipodromu bu imkanlara sahip" diye konuştu.

TJK Başkanı Serdal Adalı, hipodromun 2 bin 100 metrelik ilk yarışında 1'inci gelen Anna Alexandra isimli atın jokeyi Gökhan Yıldız'a plaket takdim etti.

At sahiplerinin ve izleyicilerin büyük heyecan yaşadığı hipodromun ilk yarış gününde bin 200, bin 400, bin 600, bin 700, 2 bin, ve 2 bin 100 metrede 7 koşu gerçekleştiriliyor.

Yarışlar, 1 Nisan 2006'da idman merkezi olarak hizmete giren, 432 dönüm arazide kurulu hipodromda, bin 600 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki kum pistte düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kartepe Hipodromu'nda 'ilk yarış' heyecanı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement