Milaslı Sporcu Balkan Şampiyonası'na Zeytinlikte Çalışarak Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Milaslı Sporcu Balkan Şampiyonası'na Zeytinlikte Çalışarak Hazırlanıyor

Milaslı Sporcu Balkan Şampiyonası\'na Zeytinlikte Çalışarak Hazırlanıyor

İlk defa katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası’nda 100 metre kısa mesafe koşusunda ve gülle atma yarışında iki birincilik elde eden ancak atletizm pisti olmadığı için zeytinlikte çalışan Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci’nin şimdiki hedefi Balkan Şampiyonası.Geçtiğimiz ağustos ayında İzmir’de düzenlenen Türkiye Masterler Şampiyonası’nda iki büyük başarıya imza atan Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci, atletizm dalında katılacağı Balkan Şampiyonası’na zeytinlikte idman yaparak hazırlanıyor.

03.09.2014 15:08

İlk defa katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası'nda 100 metre kısa mesafe koşusunda ve gülle atma yarışında iki birincilik elde eden ancak atletizm pisti olmadığı için zeytinlikte çalışan Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci'nin şimdiki hedefi Balkan Şampiyonası.

Geçtiğimiz ağustos ayında İzmir'de düzenlenen Türkiye Masterler Şampiyonası'nda iki büyük başarıya imza atan Milaslı sporcu Mehmet Kazım Evci, atletizm dalında katılacağı Balkan Şampiyonası'na zeytinlikte idman yaparak hazırlanıyor.

Beden eğitimi öğretmeni olan Evci, ilk defa katıldığı Türkiye Masterler Şampiyonası'nda 100 metre kısa mesafe koşu ve gülle atma yarışmalarında birincilik elde etti. Kısa mesafe koşuda ve gülle atmada daha önce profesyonel bir çalışması olmadığını söyleyen Evci, şampiyonaya imkansızlıklar içinde sadece 2 ay zeytinlikte çalışarak hazırlandığını belirterek, "Şampiyonaya ilçede uygun pist olmadığı için zeytinlik alanda çalışarak hazırlandım. İlçede uygun tesis bulunmadığı için zeytinlik alanda kendim parkur düzenledim ve idman yaptım. Gülle atma yarışmasına taş atarak hazırlandım. Şampiyonada 100 metre kısa mesafe koşuyu 12.5 saniyeyle ve gülle atma yarışını da 9 metreyle tamamlayarak iki dalda iki birincilik kazandım" dedi.

İlk defa katılıp iki dalda ödül aldığı şampiyonada yaşadıklarını anlatan başarılı sporcu Evci, "Amatör bir ruhla hazırlandığım yarışmadan elde ettiğim başarı beni çok mutlu etti. 100 metre kısa mesafe koşuda başlangıcın çok önemli olmasına rağmen iyi bir çıkış yapamadım. Yarışmanın tamamlanmasına son 25 metre kala birinciliği yakaladım" diye konuştu.

"ROMANYA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEĞİM"

Romanya'da düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası'na katılacağını söyleyen Evci, daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonluğu gibi hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalara devam ettiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz şampiyona benim için güzel bir deneyim oldu. Bu şampiyona eksiklerimin farkına varmama vesile oldu. Atletizmde hele ki 100 metre kısa mesafe yarışında çıkış çok önemli. Çıkış konusundaki eksiklerimi giderebilmek için zeytinlikte bir çıkış rampası düzenledim. Şu an bu rampada çıkış çalışıyorum. İnşallah çalışmalarımın neticesinde Balkan Şampiyonası'ndan madalyayla döneceğim" dedi.

"GENÇ SPORCULAR İMKAN YOK DİYE ŞİKAYET ETMESİN..!"

Türkiye'de bazı spor dallarının altyapısında ve tesis alanlarında eksiklikler bulunduğunu söyleyen Evci, bu eksikliklerin genç sporcuları caydırmamasını istedi. Evci, "Milas'ta şampiyonaya hazırlanacak uygun tesis yok. Ama bir şekilde imkan buldum. Azmin ve çalışmanın elinden hiç bir şey kurtulamaz. Gençlerimiz girişimciliklerini kullanarak kendilerine imkan sağlasınlar. Asla spordan vazgeçmesinler. Bu disiplinle çalışınca başarı kendiliğinden gelecektir. Ayrıca bu başarıları görenler sponsor olabilir. Benim başarılarıma destek olan hayırsever işadamı Mehmet Bıçakçı'ya ait Bıçakçılar Madencilik'e de çok teşekkür ediyorum" diyerek genç sporculara tavsiyelerde bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milaslı Sporcu Balkan Şampiyonası'na Zeytinlikte Çalışarak Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement