MKE Ankaragücü, depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan kurumları unutmadı - Son Dakika
Spor

MKE Ankaragücü, depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan kurumları unutmadı

MKE Ankaragücü, depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan kurumları unutmadı

MKE Ankaragücü Kulübü, depremlerin ilk yıl dönümünde Ziraat Türkiye Kupası maçında arama kurtarma çalışmaları yapan kamu kurum ve kuruluşlarını onurlandırdı. Futbolcular ve teknik direktör, JAK, PAK, UMKE, 112, AFAD, AKUT, Kızılay ve İtfaiye'nin montlarıyla sahaya çıktı. Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı ve Anagold 24 Erzincanspor da depremde hayatını kaybeden futbolcu Hakan Doğan'ı anarak sahaya çıktı. MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aytekin, depremde görev alan kurumları hatırlatarak teşekkür etti ve gelecekte yaşanabilecek felaketlere karşı dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

06.02.2024 17:57  Güncelleme: 03:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MKE Ankaragücü Kulübü, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ilk yıl dönümünde, arama kurtarma çalışmaları yapan kamu kurum ve kuruluşlarını unutmadı.

MKE Ankaragücü'nün Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Anagold 24 Erzincanspor'la oynadığı maçın seremonisine sarı-lacivertli futbolcular, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Arama Kurtarma (PAK), Polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), 112, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AKUT, Kızılay ve İtfaiye'nin montlarıyla çıktı.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da sahaya JAK personelinin montunu giyerek geldi.

İki takımın futbolcuları sahaya "04: 17 6 Şubat 2023, Unutmayacağız, Unutturmayacağız" pankartıyla çıktı ve depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Anadold 24 Erzincanspor ise sahaya depremde hayatını kaybeden futbolcu Hakan Doğan'ı anarak, sahaya Doğan'ın fotoğrafının olduğu "Unutmadık, Unutmayacağız" tişörtlüyle çıktı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, "Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Büyük felaketler aynı zamanda milletlerin birliğini, beraberliğini gösterdiği dönemler oluyor. 6 Şubat depreminde devlet kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız günlerce arama kurtarma çalışmalarında yer aldılar. Seremonide onları bir kez daha hatırlayıp, teşekkür etmek istedik." ifadelerini kullandı.

Depremde çok fazla kurumun ve vatandaşların arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını vurgulayan Aytekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında seremonide temsil edilen kurumlardan çok daha fazlası deprem bölgesinde sahada faaliyette bulundu. Hepsini orada temsil ettirme şansımız olmadığı için onlara da sizin vesileniz ile ayrı ayrı minnettar olduğumuzu belirtelim. MKE Ankaragücü Kulübü olarak; asrın felaketinin yaşandığı dönemde, futbolun farkındalık gücünü, bölgeye yapılan yardımların arttırılması ve koordinasyonu açısından kullanmıştık. Bugün de 'Yarın için bugün!' diyerek doğru hazırlık ve dayanışma ile tekrar yaşanabilecek bir yıkıma karşı koyulabilmesi açısından fayda sağlayabilecek her türlüğü etkinliğin içinde olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor MKE Ankaragücü, depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan kurumları unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement