'Robin' Hood - Son Dakika
Spor

'Robin' Hood

\'Robin\' Hood

İngiltere Premier League'de 27.hafta maçında Kenny Dalglish yönetimindeki Liverpool ile Arsene Wenger'in ekibi Arsenal karşı karşıya geldi.

03.03.2012 16:45

İngiltere Premier League'de 27. hafta maçında Kenny Dalglish yönetimindeki Liverpool ile Arsene Wenger'in ekibi Arsenal karşı karşıya geldi.

Anfield Road'da oynanan maç Arsenal'in 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

23. dakikada Laurent Koscielny'nin attığı golle 1-0 mağlup duruma düşen Arsenal'e, 31. dakikada Robin Van Persie eşitliği getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlanırken ikinci yarının uzatma anlarında yine Van Persie sahneye çıktı. Sol çaprazdan harika bir vuruş yapan Hollandalı 90+2'de takımına 3 puanı getirdi.

Öte yandan konuk ekip Arsenal'in kalecisi Wojciech Szczesny'nin karşılaşmadaki kurtarışları büyük alkış aldı. Liverpool bu sezon evinde ilk kez mağlup olurken, Van Persie de Anfield'da ilk defa gol sevinci yaşadı

Bu sonucun ardından Liverpool 39 puanda kalırken, Arsenal ise 49 puana ulaştı.

Ligin gelecek haftasında Liverpool deplasmanda Sunderland ile karşılaşacak. Arsenal ise sahasında Newcastle United'ı konuk edecek.

KUYT ÜZERİNE NİŞANLADI!

Karşılaşmanın 19. dakikasında yerde kalan Luis Suarez takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Dirk Kuyt, kaleci Wojciech Szczesny'i geçemedi. Devamında bir vuruş daha gerçekleştiren Hollandalı oyuncu yine gole ulaşamadı.

KOSCIELNY KENDİ KALESİNE

Liverpool'da ataklar arka arkaya gelirken Arsenal'de Laurent Koscielny'nin bir anlık hatası skoru değştirdi. 23. dakikada sağ kanattan gelen ortaya dengesiz çıkan Koscielny topu kendi filelerine yollayınca ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

ATAMAYANA ATTILAR

Karşılaşmanın 25. dakikasında sol çaprazda topla buluşan Suarez direği geçemedi. Anfield Road sakinleri farkın açılmasını beklerken Van Persie şoku yaşadılar.

Mücadelenin 31. dakikasında sağ kanattan Bacary Sagna'nın ortasını iyi değerlendiren Hollandalı golcü, skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının son anlarında bu kez de Dirk Kuyt direği geçemedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

ARTETA ŞOKU!

Mücadelenin ikinci yarısının hemen başında konuk ekip Arsenal'de Mikel Arteta şoku yaşandı. Sedyeyle saha kenarına gelen futbolcunun yerine 51. dakikasında Abou Diaby oyuna dahil oldu.

SZCZESNY YİNE DEVLEŞTİ

61. dakikada henüz korner kullanmayan Arsenal'e karşı 9. köşe vuruşunu yapan Liverpool'da Martin Kelly gole yaklaştı. Kelly topa dokunmak işterken son anda Szczesny araya girdi ve mutlak bir pozisyonu yatıştırdı.

ŞANS, KADER, KIRILMA ANI!

Sağ kanatta 72. dakikada topla buluşan Gibbs, içeride müsait durumdaki Theo Walcott'a al da at dercesine bir pas verdi. Ayağının içiyle vuruşunu yapan Walcott'a kaleci Reina 'dur' dedi. Savunmaya da çarpan topta Arsenal mutlak bir golden oldu.

Van PERSİE BİLETİ KESTİ!

Maçın son anları sert geçerken 80. dakikadan sonra kontrollü bir oyun sergilendi. 8 dakika uzayan karşılaşmanın uzatma anlarında bir kez daha sahneye çıkan Van Persie, sol çaprazdan yaptığı vuruşla takımına 3 puanı getirdi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Robin' Hood - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement