Safranbolu'da Off-Road Heyecanı - Son Dakika
Spor

Safranbolu'da Off-Road Heyecanı

Safranbolu\'da Off-Road Heyecanı

Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 3.ayak yarışı, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 2 gün süren yarışlarla sona erdi.

01.07.2012 19:34  Güncelleme: 08:13

Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 2 gün süren yarışlarla sona ererken, dereceye girenlere kupaları düzenlenen törenle verildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu organizasyonunda ve Karadeniz Off-Road Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün süren yarışların son gününde özel dizayn edilmiş 4x4 araçlarla 13 pilot, 15 kilometre uzunluğundaki kent ormanı girişinde yapılan özel parkur alanında kıyasıya yarıştı. Bazı araçlar parkur geçişinde yan yatarken, bazı araçlar da çamura battı.

Yarışları sonunda genel klasmanında 162 puanla Caner Akkafa ve Suat İnan birinciliği alırken, 157 puanla Nihat Keskin ve Deniz Dağlı ikinciliği, 133 puanla Ahmet Tınkır ve Rafet Yılmaz ise üçüncülüğü aldı.

Sınıf klasmanında 1. ayakta 87 puanla Cengiz İnceli ve Ali Günpay birinciliği, Mustafa Altıntaş ve Yiğit Tarhan ikinciliği aldı. 2. ayakta etabı bitiren tek araç olan Levent Arı ve Serkan Birincioğlu ise 65 puanla birinci oldu.

Sınıf klasmanında 3 ayak yarışında ise, Caner Akkafa ve Suat İnan birinciliği alırken, Nihat Keskin ve Deniz Dağlı ikinciliği, Ahmet Tınkır ve Rafet Yılmaz ise üçüncülüğü aldı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan ile KARDOOF Başkanı Ahmet Demir tarafından verildi.

Kupa töreni öncesi gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bu etkinliklerin periyodik olarak devam edeceğini söyleyerek, "Safranbolu sadece kültür turizmi değil, aynı zamanda macera ve trekking ile kanyon turizminin açılmasıyla daha farklı konuma gelecek. Şehrimizin bundan sonraki istikametinden çok çeşitlilik ve en az 3 günlük konaklama diyoruz" dedi.

Kültür turizmi konusunda Safranbolu'nun kendini markalaştırdığını söyleyen Kaymakam Gökhan Azcan ise, "Safranbolu her geçen gün zenginleşiyor. Bu zenginlikte turistlerin ilgisini çekecek yeni klasmanları yapmanın hedefindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Safranbolu'da Off-Road Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement