Seedorf Mental Sağlığa da Önem Veriyor - Son Dakika
Spor

Seedorf Mental Sağlığa da Önem Veriyor

Seedorf Mental Sağlığa da Önem Veriyor

AC Milan’ın yeni teknik direktörü Clarence Seedorf, psikolog ve tıp bilimi konusunda uzman olan Bruno Demichelis’i, Milan kulübüne transfer etti.

01.02.2014 19:56

Tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşayan Milan'da, başaşağı gidişi durdurmak ve takımı eski günlerine döndürmek içni göreve getirilen Clarence Seedorf, ilk transferlerinden birisini, takımı mental anlamda daha iyi duruma getireceğini umduğu, psikolog Bruno Demichelis'le yaptı. Demichelis, Seedorf'un Milan'da top koşturduğu dönemde de kulüpte aynı görevi sürdürmüş, daha sonra Chelsea takımında görev yapmaya başlamıştı. Bugün kulüp bünyesinde var olan ve futbol üzerine kurulmuş bir laboratuvarda araştırmalar yapıulan Milan Lab'ın da fikir babalarından olan Demichelis, Ancelotti'nin Chelsea'nin başına geçmesiyle 2009 yılında Chelsea'de göreve başlamıştı. 2002 yılında kurulan Milan Lab'da Maldini ve Costacurta'nın 40'lı yaşlarına kadar kariyerlerini sürdürmelerinde önemli bir paya sahipti. Demichelis, Chelsea'de aynı çalışmayı Lampard ve Terry ile de yapmıştı.

Karatede kara kuşak sahibi olan Demichelis'in göreve başladığı dönemde Milan'ın sakatlık oranında yüzde 90 azalma olmuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Seedorf Mental Sağlığa da Önem Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement