So'ton Kritik Viraj Öncesi Mutlak 3 Puan İstiyor - Son Dakika
Spor

So'ton Kritik Viraj Öncesi Mutlak 3 Puan İstiyor

So\'ton Kritik Viraj Öncesi Mutlak 3 Puan İstiyor

Ronald Koeman yönetimindeki Southampton, Premier Lig'de fırtına gibi esiyor.

08.11.2014 01:01

İngiltere Premier Ligi 11. hafta mücadelesinde, sezona bomba gibi başlayarak ligde ikinci sıraya yerleşen Southampton, küme düşme hattında yer alan Leicester City'yi konuk ediyor.

So'ton, ligdeki yedi maçını kazanırken, beklenmedik bir çıkış yaparak Chelsea'nin dört puan arkasında ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. Liverpool deplasmanına gidecek olan Londra ekibinin muhtemel puan kaybını göz önüne alırsak, bu maçtan çıkacak üç puan farkı bir puana kadar indirecek.

Ronald Koeman'ın öğrencileri son üç maçını gol bile yemeden kazanırken, Leicester ise son beş maçından sadece tek puan çıkarabildi ve sondan üçüncü sıraya yerleşti.

Önümüzdeki haftalarda Manchester City, Arsenal ve Manchester United'dan oluşan sıkı bir viraja girecek olan So'ton, bu sınavlar öncesinde oynayacağı Leicester mücadelesi büyük önem taşıyor.

Koeman tamamen Leicester galibiyetine odaklanırken, bu sezon St Mary'de oynadığı altı Premier Lig mücadelesinde beşinci zaferini almayı hedefliyor.

Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Koeman, "Aralık ayı fikstürünün farkındayız. Ama ne yazık ki önümüzde bakmak zorundayız. Hem büyük kulüplere karşı neler yapabileceğimizi de görmüş olacağız. Ancak önümüzde bir Leicester maçı var. Evimizde oynuyoruz, oyunu domine etmeli ve pozisyon üreten taraf biz olmalıyız. En önemlisi kendi futbolumuzu oynamalıyız. Ancak böyle yaparsak üç puan şansımız olabilir." şeklinde konuştu.

Southampton igib Nigel Pearson'un Leicester'ı da sezona iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle Manchester United karşısında alınan 5-3'lük galibiyet bütün dikkatleri konuk ekibin üzerine çekti.

Ancak son beş maçta alınan bir puan ve atılan iki gol, Pearson'un öğrencilerinin tekrar dünyaya geri dönmesini sağladı. Şimdi bu maçtan alınacak bir üç puan onları hiç olmadığı kadar rahatlatacak.

Premier Lig hayatına alışmaya çalışan deneyimli teknik adam, "Bu seviyede rakiplerinize karşı çok fazla pozisyon yakalayabilmeniz mümkün değil. Bulduklarınızı atmak zorundasınız. Her zamankinden daha acımasız olmalıyız. Eğer bu ligde kalmayı istiyorsak, elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız." dedi.

Leicester'da bileğinden sakatlığı bulunan Matthew Upson antrenmanlara dönerken, maça kadar hazır olması beklenmiyor. Elinden sorunu olan kaleci Ben Hamer de, kadroda yer alamayacak isimler arasında...

Ev sahibi ise mücadeleye tam kadro hazırlandı.

MUHTEMEL KADROLARSouthampton'ın muhtemel ilk 11'i: Forster, Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand, Schneiderlin, Cork, S Davis, Tadic, Pelle, ManéLeicester City'nin muhtemel ilk 11'i: Schmeichel, De Laet, Morgan, Moore, Konchesky, Hammond, Drinkwater, Nugent, Mahrez, Ulloa, Vardy

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor So'ton Kritik Viraj Öncesi Mutlak 3 Puan İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement