Spor Salonları Yok Ama Onlarca Kupaları Var - Son Dakika
Spor

Spor Salonları Yok Ama Onlarca Kupaları Var

Spor Salonları Yok Ama Onlarca Kupaları Var

Kütahya'nın Gediz ilçesinde ortaokulun, spor salonu, soyunma odası ve oyun alanı olmamasına rağmen, onlarca kupa alarak başarılarından söz ettiriyor.

26.01.2014 15:38  Güncelleme: 11:13

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir ortaokulun, spor salonu, soyunma odası ve oyun alanı olmamasına rağmen, öğrencileri katıldıkları müsabakalardan onlarca kupa alarak başarılarından söz ettiriyor.

İlçede bulunan Atatürk Ortaokulu, 2007 yılından beri Kütahya'da düzenlenen Voleybol Turnuvası'nda Yıldız Erkekler kategorisinde sürekli il birincisi olarak şampiyonluğunu kimseye kaptırmıyor.

Ayrıca, aynı turnuvaya ''Küçük Erkekler''de de katılan okul takımı son 5 yılın şampiyonu olarak öne çıkıyor. Okulun kros takımının da bir il birinciliği, 3 il ikinciliği ve bir de Türkiye 7'nciliği mevcut. Kros yarışmalarına ferdi bazda katılan sporcular da yine il birincilikleri almış.

Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ali Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Erkekler Voleybol Takımı'nın, il genelinde yapılan turnuvada 2007 yılından beri şampiyon olarak döndüğünü söyledi.

Okulun öğrencilerinin voleybol ve kros yarışmalarında il genelinde büyük başarılara imza attığını belirten Demiray, ''Voleybolda, yıldız erkeklerin yanı sıra küçük erkeklerde de 5 kez il birinciliği elde ettik. Kros takımımızla da bir il birinciliği, 3 il ikinciliği ve bir de Türkiye 7'nciliği elde ettik. Ferdi katılan oyuncularımızdan da tüm yaş gruplarında il birinciliklerimiz var'' diye konuştu.

3 öğrenci Galatasaray Voleybol Takımı'na gitti

Demiray, okulun sportif başarılarının ortada olduğunu ve bu öğrencilerin ellerinden tutulması halinde ilçeden büyük sporcuların çıkacağını dile getirdi.

Okulun spor salonu, soyunma odası ve oyun alanlarının olmadığını ifade eden Demiray, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimiz, ilçemizde bulunan diğer spor salonlarında antrenman ve sportif etkinliklerini yapabiliyor. Ayrıca, okulumuzdan 3 öğrenciyi Galatasaray Voleybol Takımı'nın alt yapısına gönderdik. Bunlardan ikisi şu an Galatasaray ve milli takımda oynuyor. Sportif alt yapısı zayıf olan okulumuzdan 2 öğrenciyi de Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi'ne gönderdik. Bunlardan ayrı 4 öğrenci de diğer spor liselerine gitti. Okulumuzda spor salonu olmadığı gibi soyunma odası ve oyun alanları da mevcut değil. Bir sınıfımızı spor, soyunma, malzeme odası ve masa tenisi salonu olarak kullanmaktayız. İhtiyaç duyulduğu zaman diğer okulların spor salonlarını kullanmaktayız.''

Demiray, bu kadar imkansızlıklar içerisinde sportif başarıların elde edilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Salonları Yok Ama Onlarca Kupaları Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement