Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu Açıklaması

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu Açıklaması

"Türkiye, şimdiye kadar hep ilk 8 içinde oldu. 2015'ten sonra daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum" "Dünya Okçuluk Şampiyonası ve olimpiyatlarından madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz"

01.12.2013 10:28

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, "Türkiye, şimdiye kadar hep ilk 8 içinde oldu. 2015'ten sonra daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum" dedi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'daki milli takım kampında çalışmaların başarılı şekilde sürdürüldüğünü kaydetti. Çin'de yapılan dünya şampiyonasında Okçuluk Milli Takımı'nın önemli başarılar elde ettiğini anlatan Topaloğlu, iki yıl önce başlatılan proje ve çalışmaların ardından dünya şampiyonluğu ve dünya ikinciliği kazandıklarını belirtti.

Dünyada okçulukta öncü ülkelerden Güney Kore'den bir antrenörün her ay 3 gün Türkiye'ye gelerek farklı çalışma yöntemleri ile sporcuları hazırladığını bildiren Topaloğlu, "Dünya Okçuluk Şampiyonası Danimarka'da, olimpiyatlar da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilecek. Dünya Okçuluk Şampiyonası ve olimpiyatlarından madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor. Amacımız Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu.

Topaloğlu, Türkiye'nin okçulukta dünya klasmanlarında ilk 8 arasında yer aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okçulukta diğer branşlardan farklı olarak dünya şampiyonalarında ilk 8'e giren takımlar olimpiyatlara gitmeye hak kazanıyor. Türkiye, şimdiye kadar hep ilk 8 içinde oldu. 2015'ten sonra daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Hedefimiz de o yönde. Bir aksilik olmazsa gelecek yıllarda çok iyi sporcuları Türkiye'ye kazandıracağız." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement