UEFA Pro Lisans Kursu Antalya'da Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

UEFA Pro Lisans Kursu Antalya'da Devam Ediyor

UEFA Pro Lisans Kursu Antalya\'da Devam Ediyor

UEFA Pro Lisans Kursu'nun ilk etabı Antalya'da devam ediyor.

31.05.2012 16:38

UEFA Pro Lisans Kursu'nun ilk etabı Antalya'da devam ediyor.

UEFA Pro Lisans Kursu'nun ilk etabı Antalya Gloria Golf Resort Hotel'de devam ediyor. 9 Hazirana kadar devam edecek kursta, Ömer Kaner, Muammer Birdal, Tuna Güneysu, Niyazi Eniseler, Warner Mickler, Ümit Kesim, Burçin Keskin ve Neşe Toktaş eğitmen olarak görev alacak.

Bülent Korkmaz, Bülent Uygun, Cihat Arslan, Ergün Penbe, Faruk Korkmaz, Hakan Kutlu, Levent Şahin, Mehmet Altıparmak, Mehmet Özdilek, Mutlu Topçu, Osman Özköylü, Rahim Zafer, Soner Tolungüç, Tayfur Havutçu, Ümit Özat ve Zafer Turan'ın katıldığı kurslarda yeni teknik direktör olacaklar pratik ve teorik eğitimler alıyor.

Bugün devam eden eğitimlerim ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, teknik direktörlük için çok önemli kursları ülkenin en değerli hocalarından aldıklarının altını çizdi. "UEFA'nın ödemelerdeki aksaklık nedeniyle Beşiktaş'ın ardından Bursaspor ve Gaziantepspor'u da Avrupa kupalarından 1 yıl men etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Uygun, "UEFA tarafından Avrupa kupalarından men cezası verilen Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bursaspor'un futbolcu Mbesuma'dan kaynaklanan bir ödenmemişlik var. Bu biraz da kulüplerimizin kurumsallaşmamasından kaynaklanan handikap. Bursaspor'un kasasında para var. Zamanındaki futbol federasyonu ile doğru koordine edilmediği için futbolcuların borçlarının da federasyon tarafından kesilip ödenmediğinden dolayı böyle bir cezalı duruma düşmüş durumdalar. Yeni federasyonumuzun bunların cezasını engelleyip ortadan kaldırabileceği düşüncesindeyim. Türk futbolu için çok üzücü bir durum. Artık kulüplerin daha profesyonelce yönetilip kurumsallaştığı gibi, denetlemesinin de yapıldığı bir sistemin olması düşüncesindeyim" şeklinde yanıt verdi.

"ELAZIĞ'DA YAPACAK ÇOK İŞİ VAR"

Elazığspor'un durumu ile ilgilide konuşan Uygun, "Elazığ'da tesisleşme açısından yapılması gerekenler var. Çok işimiz var. Stadyumun komple değişmesi lazım. Ekonomik anlamda da çok büyük sıkıntımız var. Elimizdeki bu bütçeyle bir takım kurulması gerekiyor. O yüzden bu zorlu sürecin üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

"PLAY-OFF MASAYA YATIRILMALI"

Play-off sistemi ile ilgili de konuşan Uygun, "Federasyonunun bunu masaya yatırması lazım. Avantaj ve dezavantajları ortaya konulmalıdır. Futbol maalesef belli şeylerden soğutuldu. Bu işi önüne nasıl geçebiliriz ve neler yapabiliriz bunun iyi irdelenmesi gerekiyor. Herkes fikirlerini söyledi. Yeni sezonu daha güzel ve keyifli çekişmeli geçeceği aşikardır" dedi.

"FAYDALI BİR KURS"

Teknik Direktör Bülent Korkmaz da Pro Lisans kursunun çok başarılı geçtiğini belirterek, futbolcu dönemlerinde beraber oldukları arkadaşlar ile hocaların eşliğinde güzel bir eğitim aldıklarını dile getirdi. Korkmaz, kariyerleri ve eksikliklerin tamamlanması adına çok faydalı bir kurs dönemi geçirdiklerini kaydetti. "Play-off sistemi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya Korkmaz, "Bu sistemin kulüp yöneticileri, teknik direktör ve futbolculara kadar derin şekilde incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Play-off'un ligde ilk 8 takım için avantajı şu oldu. Hedefte oldular. Hedefleri olan takımlar ile düşme hattında olan takımlar arasında güzel bir çekişme oldu. Bu geliştirilebilirse daha iyi olur. Türk futbolu bu sisteme alışkın değil. Bunun sıkıntısını zaten geçen sene yaşadık. İnanılmaz bir maç trafiği vardı. Karabükspor'la 6 günde 3 maç oynadığımı hatırlıyorum. Çok zor Avrupa'da bile bu kadar kısa sürede maç oynanmadı. Oturup iyice düşünmek, konuşmak, tartışmak gerekir. Bunu futbol adamlarının tartışması gerekir. Nihayetinde teknik direktör ve futbolcular bu işin içinde. Bu tartışabilir. Kulüp başkanları ve yöneticiler konuşmalarında normal lig gibi oynansın diye söylüyorlar. Ama takımların hedefi olması için bun daha da geliştirilebilir. Olur mu olmaz mı bilemem ama futbol adamlarının bunu tartışması gerekir" diye cevapladı.

"BEŞİKTAŞ VE BURSA AVRUPA KUPASINI HAK ETTİ"

"UEFA tarafından Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'un Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu ise Korkmaz, "UEFA bu konuda çok titiz. Bu konuyu başkan Platini her seferinde söylüyordu. Avrupa kupalarına gidecek olan Beşiktaş ve Bursaspor'un bu cezayı alması üzücü. Onlar hak ederek bu başarıyı elde ettiler. Ama inşallah bunu biran önce çözerler" diye yanıtladı.

Korkmaz, Beşiktaş teknik direktörlüğü için Türk hocaların isimlerinin geçmesi ile ilgili olarak ise, "Bundan öncede Beşiktaş'ı Tayfur Havutçu çalıştırıyordu. Teknik direktörlük kulüp başkanı ve yöneticilerinin sorumluluğunda olan bir şey. Bunun kararını onlar veriyor ama cezasını teknik direktörler çekiyor. Burada biraz soru işareti var" ifadelerini kullandı. Korkmaz, herhangi bir takımla teknik direktörlük teklifinin gelmediğinin de altını çizdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor UEFA Pro Lisans Kursu Antalya'da Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement