Ünal Aysal: Irkçılık Bize Yabancı Bir Olay - Son Dakika
Spor

Ünal Aysal: Irkçılık Bize Yabancı Bir Olay

Ünal Aysal: Irkçılık Bize Yabancı Bir Olay

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İbrahim Yazıcı'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirip başsağlığı dileklerini iletti.

16.05.2013 14:16  Güncelleme: 14:25

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde Bursaspor Başkanvekili Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelip, İbrahim Yazıcı'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirip başsağlığı dileklerini iletti. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aysal, ırkçılığın Türkiye'nin alıştığı bir olay olmadığını belirterek, "Kazaen, tesadüfen maalesef o stada düşmüştür. Irkçılık bize yabancı bir olay. Türkiye'ye yapıştırılmak istenen bir lekedir. Bu lekeyi kabullenmeyeceğiz" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İkinci Başkan Refik Arkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, İbrahim Yazıcı'nın vefatı dolayısıyla Burssapor Kulübüne başsağlığı ziyaretinde bulundu. Özlüce Tesisleri'ne helikopterle gelen Aysal ve beraberindekileri, Bursaspor Başkanvekili Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Aysal, Yazıcı'nın vefatı sırasında helikopter arızası nedeniyle cenaze törenine yetişemediğini, gecikmeli de olsa taziye için geldiklerini söyledi. Yazıcı'yı saygı ve dostlukla andıklarını ifade eden Aysal, Allah Bursaspor'a zeval vermesin. Bundan sonrası için Bursaspor'a başkanın vizyonu doğrultusunda başarılar diliyoruz" dedi.

Burssapor Kulübü Başkan Vekili Recep Bölükbaşı da yapılan ziyaretten dolayı teşekkür ederek, gelememe nedenlerini bildiğini söyledi. Ziyaretlerin sürekli olmasını istediklerini bildiren Bölükbaşı, bunda sonra Galatasaray camiası ve Başkan Aysal ile ilişkilerin artarak devam edeceğini bildirdi.

Aysal, bir gazetecinin "İbrahim Yazıcı ile bir hatırınız var mı?" sorusuna, "İbrahim Yazıcı başarılı bir işadamı, aynı zamanda Bursa ile özdeşleşmiş bir isimdi Kulübe katkıları bu bakımdan tartışılmaz. Zaten dostları da bunu her vesile ile dile getiriyor. Bu tip kazalar insan hayatının bir parçası erken ve genç yaşta kaybettik. Bursaspor ve Türk sporuna uzun yıllar faydalı olabilirdi. Ama kaderi ilahi olunca yapacak bir şey kalmıyor. Biz yazıcı üstün ve saygın kişiliğiyle her zaman hatırlıyoruz" karşılığını verdi.

Ziyaretin ardından gazetecilerin son günlerde gündeme gelen ırkçılık tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Başkan Aysal şunları söyledi:

"Irkçılık olayı Türkiye'nin olayı değildir. Türkiye'nin alıştığı bir olay değildir. Türkiye'de olmaması gereken yabancı bir üründür. Kazaen tesadüfen maalesef o stada düşmüştür. Konuyu süratle unutmanın gerektiğini, ısrarın Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vereceğine inanıyorum. Fazla ısrarlı olmayın. Bunu bir kaza olarak görelim ve bu işi kapatalım. Türkiye'nin ana konuları bunlar değildir. Türk sporunun da ana konuları bunlar değildir olmamalıdır. Zaten bizim kültürümüzde böyle bir şey yoktur. Bunun bir daha altını çizerek söylemek istiyorum. Daha önemli konularımız var. Irkçılık bize yabancı bir olay. Türkiye'ye yapıştırılmak istenen bir lekedir. Bu lekeyi kabullenmeyeceğiz" dedi.

Aysal, "Türk sporunda barış ve kardeşliğin gelişmesi için bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna da "Bakın biz bugün bir aradayız. Biz her zaman bir aradayız. Saha içindeki rekabet dışarıda bir düşmanlığa dönüştürülmek isteniyorsa, bu bana kalırsa bu işten yararlanmak isteyen bazı kaynakların çalışmaları gayretleridir. Biz bu işin içinde yokuz ve olmayacağız" dedi.

Ünal Aysal ve beraberindekiler daha sonra Başkan Yazıcı'nın Göynüklü Köyü'ndeki evini ziyaret etti. Burada aile bireylerine taziye ziyaretinde bulunan Aysal, daha sonra Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın'ı organize sanayi bölgesindeki Biesseci fabrikasında ziyaret etti.

FOTOĞRAF - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ünal Aysal: Irkçılık Bize Yabancı Bir Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement