Facebook, Whatsapp ve Instagram'ın Yükselişi Sürüyor - Son Dakika
Teknoloji

Facebook, Whatsapp ve Instagram'ın Yükselişi Sürüyor

Facebook, Whatsapp ve Instagram\'ın Yükselişi Sürüyor

Facebook, gelirinin büyük bir kısmını mobil reklamlardan elde ediyor.

05.11.2015 11:17
Mahmut Saral - -

Facebook, dünyanın en büyük sosyal medya platformu ve bu büyümesini hem kayıtlı kullanıcı hem de reklam tarafında sürdürüyor. Chicago Sun- Times'ta yer alan bilgilere göre Facebook, Google'ın ardından dünyanın en büyük ikinci dijital reklam ağına sahip platform. Hedefte ise, daha da büyümek var.


Facebook, üçüncü çeyrek itibarıyla beklentileri aşan bir performans gösterdi. 4.5 milyar dolarlık gelir açıklayan firma, bunun 891 milyon dolarlık kısmının net kâr olduğunu bildirdi. Böylece Facebook, geçtiğimiz yıl aynı döneme kıyasla gelirinde %40, kârında da %11'lik artış elde etti.


Platformun aylık aktif kullanıcısında da %14'lük artış oldu ve yeni rakam, 1.55 milyar kişi olarak açıklandı. Günlük aktif kullanıcı rakamı ise, %17 artarak 1.1 milyar kişiye yükseldi. Facebook, kullanıcıların genellikle mobil cihazlar üzerinden geldiğini söyleyerek dolayısıyla mobil reklam gelirlerinin de toplam reklam gelirlerinde %78'lik ciddi bir dilimi kapsadığını ifade etti.


Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp da yükselişini sürdürüyor. Son rakamlar, 900 milyon kişinin WhatsApp kullandığını gösteriyor. Öte yandan 700 milyon kişi de Facebook'la birlikte çalışan Messenger servisini tercih ediyor.


Büyüme planlarda tabii ki Instagram'ın da rolü önemli. Facebook, Instagram'ı 2012'de 1 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı ve uzun süre reklamsız hizmet veren bu platformu yeni reklam yöntemleriyle "para getiren bir platforma" dönüştürmek için çalışmalar yürüttüğünü defalarca söylemişti. En nihayetinde Instagram'da çeşitli reklamların yayınlanmaya başladığını görüyoruz.


Yapılan açıklamaya göre, bu platformun aylık olarak 400 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Böylelikle 300 milyon aktif kullanıcılı Twitter'ı geride bıraktığını görüyoruz. Instagram'dan da yıllık olarak yüksek gelirler elde etmesi hedefleniyor.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook, Whatsapp ve Instagram'ın Yükselişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement