Twitter'a bant daraltma yaptırımı uygulanmayacak - Son Dakika
Teknoloji

Twitter'a bant daraltma yaptırımı uygulanmayacak

Twitter\'a bant daraltma yaptırımı uygulanmayacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci atamayan Twitter'a 3 aylık reklam yasağı getirdi. Ancak Twitter henüz Türkiye'de temsilci atamadığı için bant daraltma uygulamasıyla ilgili meraklar vardı. BTK tarafından yapılan açıklamaya göre, Twitter'a bant daraltma yaptırımı uygulanmayacak. Bu yaptırımın uygulanması durumunda Türkiye'den Twitter'a erişim zorlaşacak ve bilgiye hızlıca ulaşma imkanı azalacaktı. Ancak Türk Devleti, kamu vicdanını gözeterek bu yaptırımı uygulamama kararı aldı.

30.10.2023 21:02  Güncelleme: 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medya yasasıyla birlikte tüm popüler sosyal medya uygulamalarının Türkiye'ye temsilci ataması gerekiyordu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) temsilci atamayan Twitter'a 3 aylık reklam yasağı getirdi. Buna rağmen Twitter henüz Türkiye'de bir temsilci atamadı. Herkes yaptırımların 2. aşaması olan bant daraltma uygulamasının Türkiye'de uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Beklenen açıklama ise geldi. İşte detaylar…

Yaptırımın ikinci aşamasına gelen Twitter için bant yasağı uygulanmayacak!

BTK geçtiğimiz temmuz ayında popüler sosyal medya uygulaması Twitter için reklam yasağı getirmişti. Bu sayede Twitter Türkiye pazarından gelir elde edemedi. 21 Temmuz'da alınan karara göre, üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter'ın bant genişliğinin daraltılması söz konusu olacaktı. Bu bant daraltma uygulaması neredeyse erişim engeli anlamına geliyor. BTK'nın Twitter'a tanıdığı süre dolmak üzereyken gözler BTK'ya çevrildi.

Twitter'a bant daraltma yaptırımı uygulanmayacak

Peki bant daralması uygulanırsa neler olur? Eğer bu yaptırım uygulanırsa Türkiye'den Twitter'a erişim bir hayli zor olacak. Günümüzde insanlar sosyal medya mecraları sayesinde bilgiye hızlıca erişebiliyor. Birlik beraberlik duygularını bu mecralardan paylaşıp kamuoyu oluşturabiliyor. Bunun en canlı örneklerini ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depreminde gözlemledik.

Twitter, Türkiye'de her an kapatılabilir! İşte nedeni

Ayrıca İsrail- Filistin Savaşı'nda diğer sosyal medya mecralarının aksine Twitter yeni ismiyle X tarafsız bir duruş sergiledi. Birçok medya kuruluşu bu olay karşısından tarafını sergilemekten çekinmedi. Özellikle Meta çatısı altındaki platformlar savaşın diğer tarafı olan Filistinlilerin içeriklerine ve topluluklarına erişim sorunuyla gündeme geldi. Tüm bu şartlar altında Türk Devleti kamu vicdanını gözeterek Twitter bant daraltması yaptırımını uygulamayacak.

Devletimiz, kamu vicdanını gözetiyor ve milletimiz adına etkin kararlar alıyor. X'in (Twitter), reklam yasağı doldu ve bant daraltma dönemine girildi. Ancak bu yaptırım, uygulanmayacak!. 2 sebepten dolayı uygulanmayacak. Bu videoda, konuyu kısa bir şekilde anlattım ???? pic.twitter.com/sar4T6ofFY

Hakkı Alkan (@hakki_alkan) October 30, 2023

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Twitter'a bant daraltma yaptırımı uygulanmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement