Burhaniye'de Hanımlar Validen Düğün Salonu İstedi - Son Dakika
Yaşam

Burhaniye'de Hanımlar Validen Düğün Salonu İstedi

Burhaniye\'de Hanımlar Validen Düğün Salonu İstedi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Vali Ersin Yazıcı'dan mahalle sakinleri düğün salonu istedi.

27.09.2017 12:23  Güncelleme: 12:28

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Vali Ersin Yazıcı'dan mahalle sakinleri düğün salonu istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Kırtık'a giden Vali Yazıcı, mahalle muhtarı Muhterem Yarar ve vatandaşlar tarafından coşku içinde karşılandı.

Ziyarette, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ da katıldı. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve beraberindekileri, karşılayan vatandaşlar, bazı isteklerde bulunurken, müjdeler de aldılar. Kadınların organik ürünlerden hazırladıkları, kuru fasulye, nohut ve pilav yemekleri ile hoşaf, höşmerim ve bal ikramı yapıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, mahalleyi çok beğendiğini anlatırken, organik tarımı geliştirmelerini istedi.

Köylü kadınlar düğün salonu istedi.

Mahalle meydanında yapılan sohbet sırasında kadınlar, mahalleye bir düğün salonu yapılmasını ve yayla yollarının yapımını istedi. Köyde düğün salonunu yapımına sıcak bakmayan Vali Ersin Yazıcı,"Ben de köylü çocuğuyum. Köyde düğün salonuna gerek yok. Düğünlerinizi geleneklerine göre yapın. Geleneklerimizi devam ettirin. Ben köyde düğün salonuna sıcak bakmıyorum. Ama değir isteklerinizi yerine getirmek için elimizden geleni yaparız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok lezzetli yemekler hazırlamışsınız. Ellerimize sağlık" dedi.

Yayla yollarının yapımı konusundaki isteğe de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan müjde geldi. Ahmet Edip Uğur yayla yollarının yapımını gerçekleştireceklerini söyledi. Daha sonra Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler, organik ürünlerin sergilendiği mekanı da gezdi. Muhtar Muhterem Yarar ve Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara, Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Uğur ile diğer katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Burhaniye'de Hanımlar Validen Düğün Salonu İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement