Erdek'te Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Kadın ve Kızı Yaralandı - Son Dakika
Yaşam

Erdek'te Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Kadın ve Kızı Yaralandı

Erdek\'te Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Kadın ve Kızı Yaralandı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın ve kızı scooterden düştü. Kadın hastanede tedavi altına alınırken yetkililere şikayetçi olacağını belirtti. Erdek'te sokak köpeklerinin artışı tedirginlik yaratıyor.

03.09.2023 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Erdek ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın ve kızı scooterdan düştü. Tatilinin zehir olduğunu söyleyen kadın hastanede tedavi altına alınırken yetkililerden şikayetçi olacağını söyledi.

Olay, Sahil Mahallesi Ali Haydar Sarı Sahil Parkı 1. Birlik Sitesi önünde meydana geldi. Ailesi ile birlikte Bursa'dan Erdek'e tatile gelen Sibel Türkücüoğlu, kızıyla birlikte sahilde scooter ile gezdiği sırada 10 başıboş köpek havlayarak üzerine doğru koşmaya başladı. Bir anda panikleyen kadın scooterden dengesini kaybederek yere düştü. Yerde acı içinde yatan kadını köpeklerden çevrede bulunan vatandaşlar kurtardı. Köpekler bölgeden uzaklaştırılırken, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri ambulans ile yaralıyı Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı kadın Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yara aldığı öğrenilen Türkücüoğlu Bursa'ya sevk edildi.

İlk ifadesinde tatil için geldiği Erdek'te sürü halinde gezen sokak köpeklerinin saldırması üzerine scooterden yere düştüğünü söyleyen Türkücüoğlu "Burası turizm şehri. Ancak her köşe başında köpekler insanlara havlıyor ya da saldırıyor. Yere düştükten sonra çevrede bulunan vatandaşlar müdahale etmese sokak köpekleri beni ve yanımda bulunan küçük kızımı ısıracaktı. Böyle bir talihsiz olay nedeniyle tatilimiz zehir oldu, psikolojimiz bozuldu. Bizler de hayvanları seviyoruz ama sahilde çok fazla var. Köpeklerin buradan toplanması gerekiyor. Çoluk çocuk geliyor, kadınlar geliyor. Bize saldıran köpekler küpeliydiler, muhtemelen Erdek Belediyesi küpe takmıştır. Bundan dolayı sokak köpeklerini toplamayan ve rehabilite etmeyen sorumlulardan şikayetçi olacağım ve mahkemede hakkımı arayacağım." dedi.

Erdek'te cadde ve sokaklarda sürü halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.

Özellikle sahillerde sürüler halinde gezen sokak köpekleri vatandaşların küçük çocuklarının korkulu anlar yaşamasına neden oluyor. Yaz aylarında başıboş köpek sayısında ciddi artış yaşandığını ifade eden ilçe halkı ile tatilciler, Erdek'te sokaklarda başıboş bırakılan hayvanlara sahip çıkmak amacıyla Erdek Belediyesi tarafından hayvan barınağı yapılması için çalışma başlatılmasını istiyor.

Temmuz 2021'de yasalaşan 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile nüfusu 25 binin üstündeki tüm belediyelere hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirildi. Buna göre Erdek Belediyesinin ilçede bakım evi kurması gerekiyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erdek'te Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Kadın ve Kızı Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement