Kaymakam Bağlı Suriyeli Çocukların Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yaşam

Kaymakam Bağlı Suriyeli Çocukların Yüzünü Güldürdü

Kaymakam Bağlı Suriyeli Çocukların Yüzünü Güldürdü

Araban ilçe Kaymakamı Emin Bağlı, Suriyeli 10 çocuğa kıyafet, ayakkabı ve oyuncak hediye ederek yüzlerini güldürdü.

27.10.2017 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban ilçe Kaymakamı Emin Bağlı, Suriyeli 10 çocuğa kıyafet, ayakkabı ve oyuncak hediye ederek yüzlerini güldürdü.

Araban ilçe Kaymakamı Emin Bağlı ilçeye bağlı Güllüce kırsal mahallesindeki Şehit Piyade Er Murat Kömesu'nun ailesini ziyaret etmek için giderken, yol kenarında pamuk toplayan tarım işçilerinin fark etti. İşçilerin yanına giden Bağlı, pamuk toplayan Arabanlı tarım işçileriyle birlikte Suriye'deki iç savaşta aileleriyle birlikte kaçarak, ilçeye sığınan Suriyeli ailelerinde pamuk topladıklarını öğrendi. Çocuklarının kıyafet ve ayakkabılarının eski ve yırtık olduğunu gören Bağlı, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Orhan Behcet'e Suriyeli çocuklara kıyafet ve ayakkabı alınması talimatı verdi. Bunun üzerine harekete geçen Araban Kaymakamlığı (SYDV) Müdürlüğü görevlileri, Güllüce mahallesi kırsalındaki pamuk toplayan 10 Suriyeli çocuğu ilçe merkezindeki bir mağazaya götürdü. Kendilerine hediye edilen kıyafet ve ayakkabıları giyen Suriyeli çocuklar, yeni kıyafet ve ayakkabılarını giyerek Araban Kaymakamı Emin Bağlı'yı makamında ziyaret etti. Suriyeli çocuklar, Kendilerine hediye ettiği kıyafet ve ayakkabılar için Kaymakam Bağlı'ya teşekkür etti.

Araban İlçe Kaymakamı Emin Bağlı'nın ise Suriyeli savaş mağduru çocuklarla makamında bir süre sohbet edip, onlara değişik oyuncaklar da hediye etti. Bağlı sohbet anında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanın kim olduğunu biliyor musunuz, sorusuna Suriyeli savaş mağduru çocuklar hep birlikte 'Erdoğan' diye cevap verdi.

Bağlı yaptığı konuşmada, "Suriye'deki iç savaştan kaçarak yaşamak için ülkemize çocuklarıyla birlikte sığınan Suriyeli ailelere Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, kucak açıp sahip çıktık. Savaş mağduru Suriyeli ailelere ülkemizde barınma, kıyafet, gıda, ısınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayarak onlara yaşama imkanı sağladık. Araban Kaymakamlığı olarak da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz kontrolünde Suriyeli ailelerin çocuklarına yönelik ilçe merkezinde açtığımız Geçici Eğitim Merkezinde (GEM) gerek kendi milli eğitim müfredatlarında gerekse de Türkçe olmak üzere eğitim imkanı sağlamaktayız. Kendi ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan aileler ve çocukları bize emanettir. Belki bir gün Suriye'deki iç savaş son bulacak, kendi memleketlerine geri dönecekler, belki de bizim ülkemizdeki misafirliklerini sürdürecekler. Her iki ihtimalde de bizim onlara misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermeliyiz. Bu güne kadar tüm imkanlarımızı kullanarak onlara gerekli yardımlarımızı yaptık ve bu günden sonra da imkanımız dahilinde ihtiyaçları doğrultusunda yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kaymakam Bağlı Suriyeli Çocukların Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement