Manisa'da yanan ağaçlar çiçek açtı - Son Dakika
Yaşam

Manisa'da yanan ağaçlar çiçek açtı

Manisa'nın Demirci ilçesinde çıkan ot yangını sonucu yanan ağaçlar, mevsimlerin şaşmasıyla tekrar yeşerip çiçek açtı. Mahalle sakinleri ağaçların önümüzdeki günlerde meyve vereceğini bekliyor.

28.10.2023 09:45  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 4 ay önce yanan ağaçlar yapraklanıp çiçek açtı

Ağaçlar yalancı bahara aldandı

Armut ağacı mevsimleri şaşırdı

MANİSA - Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Kızılca Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce çıkan ot yangını sonucu yanan ağaçlar tekrar yeşerip meyve vermek için çiçek açtı.

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Kızılca Mahallesi'nde iki armut ağacı yaklaşık 4 ay önce çıkan bir ot yangınında tamamen yandıktan sonra tekrar yeşerdi. Yaprak ve çiçek açan ağaçlarla birlikte aşı yapılmış, ahlat ağacı ve kuruyan meşe ağacı da yapraklandı. Yangından sonra kuruyan ağaçlar, havaların sıcak gitmesi ve yalancı bahara aldanması sonucu adeta ilkbahar mevsimindeymiş gibi yeşerip çiçek açmaları mahalle sakinlerini de hayrete düşürdü.

Önümüzdeki günlerde havaların aynı şekilde devam etmesi halinde ağaçların meyve vermelerini beklediklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Yusuf Özmüş, "Yaklaşık 4 ay önce burada küçük bir ot yangını çıkmıştı. Ot yangını sonucu bölgede bulunan ağaçlar yanarak yeşilliklerini kaybetmişlerdi ancak havaların sıcak gitmesi ve ağaçların yalancı bahara aldanması nedeniyle, yapraklandılar ve çiçek açtılar. Önümüzdeki günlerde meyve vermelerini bekliyoruz." dedi.

Manisa\'da yanan ağaçlar çiçek açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Manisa'da yanan ağaçlar çiçek açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement