Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yaşam

Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi Hizmete Girdi

Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi Hizmete Girdi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın seçim vaatleri arasında yer alan 'Kültür ve Taziye Evi' projesi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Mevlana Mahallesi'nde, Toroslar Belediyesine ait arsa üzerinde hayırsever bir iş insanının da katkılarıyla yapımı tamamlanan 'Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi'nin' açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

28.11.2023 15:35  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın seçim vaatleri arasında yer alan 'Kültür ve Taziye Evi' projesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mevlana Mahallesi'nde, Toroslar Belediyesine ait arsa üzerinde hayırsever bir iş insanının da katkılarıyla yapımı tamamlanan "Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi'nin" açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Açılış törenine, Taziye evine ismi verilen merhum Selahattin Oynar'ın evlatları Hüseyin Oynar, Mehmet Can Oynar ve akrabaları, Toroslar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Mevlana Mahallesi Muhtarı Murat Yıldırak, mahallelerinin ihtiyacı olan Kültür ve Taziye Evinin hayata geçirilmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek, "Bir mahalle muhtarı olarak, mahalle sakinlerimiz ile bununun gururunun yaşıyoruz. Allah hayrı geçenlerden, vesile olanlardan razı olsun. Mevlana Mahallemize ve Toroslarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"Başkanımızdan Allah razı olsun"

27 Kasım 2021 tarihinde rahmetli olan babaları merhum Selahattin Oynar'ın anısına inşa edilen "Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi'nin" ilçeye hayırlı olmasını dileyen Hüseyin Oynar ve Mehmet Can Oynar, "Burayı yaparken bize destek olan Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyoruz. Taziyeler, bizim en duygusal zamandaki ihtiyacımız. Kültür ve Taziye Evi'nin yapımına vesile olduk. Allah hepimizden razı olsun" diye konuştu.

"Dayanışmayla ortaya bir güzellik çıktı"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise açılış törenine katılan tüm hemşehrilerine teşekkür etti. Mevlana Mahallesi'nde hayata geçirdikleri Kültür ve Taziye Evi projesinin yapım sürecinden bahseden Başkan Yılmaz, "Kıymetli Oynar ailesi ile bir araya geldiğimiz ilk günü hatırlıyorum. O günden bu güne gözlerinde hep heyecan gördük. Zaman zaman inşaat çalışmalarını inceledik, eksikleri tamamladık. Bu projeyi büyük şevkle, heyecanla ve istekle yaptılar. Oynar ailesine teşekkür ediyoruz. Başkan yardımcılarımız, belediye çalışanlarımız da ellerinden gelen çabayı gösterdi. Manevi desteklerini esirgemeyen Cami imamımıza, kıymetli cemaatımıza ve mahalle sakinlerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Acıların paylaşarak dindiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Dar zamanda, zor zamanda bir araya gelmenin, acıları paylaşmanın dinimizde ve örfümüzde büyük bir yeri var. Taziye evinin bizler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaca yönelik belediyemizin arsasına Kültür ve Taziye Evi inşa edildi. Bir güzellik ortaya çıktı. Mahallemiz ile daha çok iç içe olduk. Bu birlik ve beraberlikle nelere ulaşabileceğimizi gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"Bir ve beraber olmayan toplumların başına ne geldiğine hep birlikte şahidiz"

Ukrayna ve Filistin'de yaşanan savaşlara da dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Bir tarafa bakıyoruz Ukrayna'dan insanların canı yanıyor. Bir tarafta da Filistin'de kadınlar, çocuklar zulme uğruyor. 40 günde 14 bin kişi vefat etti. Allah'tan rahmet diliyorum. Zulmün sona ermesini diliyorum. Bunu gerçekleştirecek olan hepimizin birliği ve beraberliğidir. Etrafımız ateş çemberi. Aralarına nifak giren, bir ve beraber olamayan toplumların başına ne geldiğini görüyoruz. İbret alıyoruz. Allah'a çok şükür ki biz güçlü bir toplumuz. İnşallah hep beraber daha güzel ve daha parlak günlerle emin adımlarla yürüyeceğiz. Kültür ve Taziye Evimize ismini verdiğimiz merhum Selahattin Oynar'a, tüm misafirlerimizin geçmişine Allah'tan rahmet diliyorum. Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evimiz hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kültür ve Taziye Evi dualarla açıldı. Başkan Yılmaz, protokol üyeleri ve Oynar ailesi ile birlikte tesisi gezerek, hemşehrileriyle ve çocuklarla sohbet etti. 700 metrekarelik alanda inşa edilen, kadın ve erkek olmak üzere 2 ayrı bölümden oluşan Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi'nde, her bölümün kendine ait mutfak, lavabo, abdesthane ve mescit bulunuyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Toroslar Belediyesi Selahattin Oynar Kültür ve Taziye Evi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement