Ünye Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Mama Tesisi Açıyor - Son Dakika
Yaşam

Ünye Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Mama Tesisi Açıyor

Ünye Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Mama Tesisi Açıyor

Ordu'nun Ünye Belediyesi, sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla kurduğu mama tesisini hizmete açıyor. Tesis, sokak hayvanlarının yılın 365 günü mama ihtiyacını karşılayacak ve organik gübre üretimi yapacak.

02.10.2023 17:08  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye Belediyesi, sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve israfın önüne geçilmesi amacıyla kurduğu mama tesisini hizmete açıyor.

Ünye Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik mama desteği sürdürülürken, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı'nın talimatıyla sokak hayvanlarının yılın 365 günü mama ihtiyacını karşılayacak proje hizmete açılıyor. Ünye Belediyesi tarafından yapılan tesis, 200 metrekare kapalı ve 650 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 850 metrekare alana sahip.

Tesiste, park-bahçe ve pazar atıklarını değerlendirmek için organik gübre (kompost) ünitesi de kuruldu. Kalan pazar atıkları belli bir sıcaklık ve sürede fermente yapılarak organik gübre haline getirilecek.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 4 Ekim 2023 Çarşamba günü tesisin açılarak hizmete gireceğini söyledi. Tavlı, "Tesisimizin kurulum çalışmaları tamamlanarak üretime hazır hale getirilmiştir. Bu tesisimizi, dünya genelinde nüfusun hızla artması sonucunda oluşan atıkların fazla miktarda çoğalması neticesinde bunlara alternatif çözümler bulmaktır. Üretim, tüketim ve hizmet süreçlerinde atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılması, yeniden kullanıma öncelik verilmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı biriktirilerek toplanması ve geri dönüşümü sağlanarak bertarafa gönderilecek atık miktarının azaltılması suretiyle çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yaklaşımı ile tesisimizi kurduk. Can dostlarımız bu tesisimiz ile beslenme ihtiyacını giderecektir. Tesisimizi yine anlamlı bir gün olan 4 Ekim 2023 Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde açacağız" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ünye Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Mama Tesisi Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement