Yüksekova'nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya 98 yaşında hayatını kaybetti - Son Dakika
Yaşam

Yüksekova'nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya 98 yaşında hayatını kaybetti

Yüksekova'nın ilk öğretmeni olan Mustafa Kaya, yaşlılıktan dolayı rahatsızlanarak tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. Yakınları ve sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanan Kaya'nın cenazesi toprağa verildi. Mustafa Kaya, yıllarca Esendere ve Yüksekova ilçesinde öğrenci yetiştirmiş ve 40 yıl önce emekli olmuştu.

15.07.2023 00:19  Güncelleme: 00:20

Yüksekova'nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya 98 yaşında hayatını kaybetti

HAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin ilk öğretmeni olan Mustafa Kaya 98 Vefat etti.

Yüksekova'nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya, yaşlılıktan dolayı rahatsızlanarak 19 gün Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaydırılarak tedavi altına alındı. 19 gün yoğun bakımda tedavisi devam edenin Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Akşam saatlerinde ölüm haberini alan yakın ve sevenleri Yüksekova Devlet hastanesine akın etti. Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan ilk işlemlerinden sonra Kaya'nın cenazesi ilçenin Akalın mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi. Kaya'nın taziyesi ise ilçenin Cananlar mahallesinde bulunan Güngör Camisinde kabul edilecek.

Mustafa Kaya kimdir?

Mustafa Kaya 1925 tarihinde Esendere merkezde doğmuş. Yüksekova'nın ilk öğretmeni olup Esendere ve Yüksekova ilçesinde yıllardır öğrenci yetiştirdi. Yaşlılık nedeniyle Yüksekova'ya gelen Kaya, 40 yıl önce emekli oldu.

Yüksekova\'nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya 98 yaşında hayatını kaybetti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yüksekova'nın ilk öğretmeni Mustafa Kaya 98 yaşında hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement