1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

01.05.2014 17:57

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Edirne'de, Türk-İş, KESK, DİSK ve bazı parti üyelerinin yer aldığı grup, Ayşekadın mevkisinden Saraçlar Caddesi'ne kadar slogan atarak, davul zurna eşliğinde yürüdü.

Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Salim Enginar, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta tüm emekçilerin meydanlarda buluştuğunu, bugün birlik ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu ülkenin emekçilerinin, ülkenin gerçek sahipleri olduğunu, özgür, barışçı ve demokratik bir Türkiye yaratmak istediklerini ifade eden Enginar, şunları kaydetti:

"Yolumuz açıktır, aydınlıktır. Çünkü bu ülkenin emekçileri ülkenin gerçek sahipleri, özgür, eşitlikçi ve demokratik bir Türkiye yaratmaya kararlıdır. Yolumuz açık olsun. Bizler, bu ülkenin onurlu insanları insanca yaşamak istiyoruz. Edirne'de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet teyze gibi yeşil alanlara sahip çıkmak istiyoruz."

Açıklamanın ardından halay çekerek eğlenen grup, olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sonrasında kirlenen alanı yine temizlik işçileri temizledi.

Ayşekadın mevkisinde toplanan sendika temsilcileri ise buradan kutlamaların yapılacağı Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Kutlamalarda bir yandan halay çekip bir yandan şarkılar söylenirken, iki temizlik işçisinin kirlenen meydanı temizleme telaşı dikkat çekti. Atılan çöpleri temizlemeye çalışan işçiler, zaman zaman da işlerini bırakıp, halay çekenleri ve eğlenenleri izledi.

Meydandaki simitçiler ise kalabalığı fırsat bilerek, simit satmaya çalıştı.

Kırklareli

Kırklareli'de ise KESK, DİSK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama, bazı siyasi parti, meslek ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti.

İstasyon Mahallesi gar binası önünde toplanan gruplar, çeşitli pankartlar açıp, taleplerini dile getiren sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Gruptakilerin, polis kontrol noktasından geçerek alana girmesinin ardından kutlama, saygı duruşuyla başladı.

Genel-İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, burada yaptığı konuşmada, umutlarını yükselterek, mücadeleyi büyüttüklerini söyledi. İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve sendikal haklara sahip olmak istediklerini aktaran Şen, şöyle konuştu:

"Bu süreçte asıl hedeflenen işçi sınıfı ve emekçi kesimlerin vermiş olduğu demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, birlik ve dayanışma ruhunun zayıflatılmasıdır. Bu oyunun bozulması ve 1 Mayıs'ın hak ettiği anlam ve önemle kutlanması için ülkenin tüm meydanlarında en gür sesimizle isteklerimizi haykırıyoruz."

Petrol İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova da 1 Mayıs'ın dünyanın en büyük bayramı olduğunu kaydetti.

-Tekirdağ

Tekirdağ'da ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Omurtak Caddesi'nde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada konuşan ressam Bedri Baykam, ülkede emekçilerin ve işçi sınıfının kötü durumda olduğunu savundu.

Her geçen gün emekçilerin aleyhine çalışmalar yapılamaya çalışıldığını ileri süren Baykam, şöyle konuştu:

"Birlikte olursak, ve el ele verirsek mücadelemizde başarılı oluruz. Emek, yaşamımızın her yerine. Aldığımız nefese kadar, her noktada emek var. Emeği sömürenler, insanlıktan anlamayan zavallı varlıklardır. Bugün, büyük kentlerde 1 Mayıs ile ilgili alanları dolduran kardeşlerimiz, yine şiddetle karşı karşıya kaldı. Bu şiddete karşı direneceğiz."

Programda, yerel sanatçılar konser verdi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Gruplar, olaysız dağıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement