19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yemişçi, mesaj yayımladı.

19.05.2014 17:46

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yemişçi, mesajında, Atatürk'ün, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gelişerek yükselmesinin ancak gençliğin çalışmalarıyla başarılabileceğine inanarak, Cumhuriyet'in ve inkılapların muhafaza ve savunulması görevini, inandığı ve en çok güvendiği gençlere verdiğini belirtti.

İstiklalini, genç şehitlere borçlu bir millet olduğumuzu vurgulayan Yemişçi, "95 sene önce, müthiş bir hızla şehadete koşan gençler sayesinde bir hayatımız oldu. İstiklal Harbi'nde gençlik, makineli tüfekleri yendi. Gençlik, bize karşı birleşmiş büyük orduları alt etti. Gençlik, ümitsizliği kovdu, çaresizliği aştı, korkuyu tuzla buz etti" ifadelerini kullandı.

Yemişçi, mesajında şunları kaydetti:

" Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda bu kadar önem taşıyan ve Cumhuriyetimizin temel taşı olan 19 Mayıs 1919'u, ülkenin geleceğinin teminatı olan sizlere armağan etmekle, ülke geleceğindeki yeriniz ile birlikte gençlere verdiği önemi göstermiştir. 19 Mayıs 1919, Türk ulusunun uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement