24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır: "Güçlü ve müreffeh ülke yolundaki ilerlemede en önemli pay sahibi fedakar öğretmenlerimizdir"

23.11.2014 14:56

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bakır, mesajında, öğretmenlerin insanları en ideal şekilde eğiterek geleceğin Türkiyesini inşa etmek gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Güçlü ve müreffeh ülke yolundaki ilerlemede en önemli pay sahibinin fedakar öğretmenler olduğunu vurgulayan Bakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yurdumuzun her köşesinde her türlü şartlarda özverili şekilde görevlerini yapan öğretmenlerimiz her türlü övgüye layıktırlar. Anne ve baba kadar muteber sayılan öğretmenlerimiz bizim kültür ve medeniyetimizin bir gereğidir. Aynı zamanda öğretmenlerimiz hepimizin gönlünde ayrıcalıklı bir yere sahiptirler. Çünkü bizim toplumumuz bir harf öğretene saygıyla eğilen, hürmet eden bireylerden oluşmaktadır. Milletlerin geleceğini belirleyen temel unsurlardan biri de eğitimdir. Eğitim milletlerin kendini geliştirmek için kullandığı en etkin araç olmuştur. Yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında eğitim hayati önem arzetmektedir. Eğitim bir gelecek meselesi olarak görülmelidir. Nitelikli ve donanımlı nesillerin Türkiye'yi geleceğe güvenle taşıması için eğitimin temel direği olan öğretmenlerimizin bu nesilleri eğiterek doğru şekillendirmesi gerekmektedir. Nesillerimizi özgüveni kazanmış, bilgili, teknolojik yeniliklere yatkın, milli ve manevi bilgileri yeterince olan bireyler olarak yarınlara hazırlamak için çaba gösterilmelidir. Türkiye hedeflerine öğretmenlerin yetiştirecekleri nitelikli nesiller ile kolaylıkla ulaşacaktır." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement