4 Dalda Analiz Yapma Yetkisi Olan Türkiye'nin Tek Laboratuvarı Çiftçinin Hizmetinde - Son Dakika
Yerel

4 Dalda Analiz Yapma Yetkisi Olan Türkiye'nin Tek Laboratuvarı Çiftçinin Hizmetinde

4 Dalda Analiz Yapma Yetkisi Olan Türkiye\'nin Tek Laboratuvarı Çiftçinin Hizmetinde

Ortaca Ziraat Odası tarafından ‘’Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi etkileyen önemli faktörler olan toprak, bitki ve sulama suyu analizinin önemi’’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

06.06.2016 15:46

Ortaca Ziraat Odası tarafından "Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi etkileyen önemli faktörler olan toprak, bitki ve sulama suyu analizinin önemi" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla'da çiftçilerin ürünlerinin daha verimli ve kaliteli hale gelmesi amacı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Üniversite bünyesinde kurulan toprak, su ve yaprak analiz laboratuvarı Muğla'nın Ortaca ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısı ile tanıtıldı.

Ortaca Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Bilgiç, Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü ve çiftçiler katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bitki Beseleme - Gübreleme ve Su Kalitesi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Öner, katılımcılara laboratuvar hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirme toplantılarının önemine değinen Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "çok büyük bir hizmet yaptığınızın herkes bilincine varacaktır diye düşünüyorum. Konjonktürden kaynaklı bir turizm sıkıntımızda var. Bölgemizi tanıtmak için Hollanda'ya gittim. Hollanda çiçek borsasını ziyaret ettim. Oradaki yatırımcılar bu bölgenin toprak yapısının çiçek üretimine de uygun olabileceğini söylediler. Adana'da işbirliği başlatmışlar. Bu ay içerisinde bölgemizi ziyaret edeceklerini belirttiler. Alım garantili bir proje içerisine girebilirsek üreticilerimiz için çok güzel olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bölge çiftçisinin uygun fiyat ile toprak analizi yapması için çalıştıklarını dile getiren Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, "üyelerimizi bilgilendirmek için toprak, su ve yaprak analizi ile ilgili seminer düzenledik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan toprak, su ve yaprak analiz laboratuvarının maliyet yönünden çiftçilerimizi olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Çiftçilerimizin bilgilendirilmesi ve en yüksek verimi alması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Muğla'da toprak, su ve yaprak analiz laboratuvarının eksikliğini gördüklerini ve bu yönde çalışmalar başlattıklarını hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan ise, kar amacı gütmeden modern bir laboratuvar kurduklarını ve Muğla çiftçisinin en iyiye ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4 Dalda Analiz Yapma Yetkisi Olan Türkiye'nin Tek Laboratuvarı Çiftçinin Hizmetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement