5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu - Son Dakika
Yerel

5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu

5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde "5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu" düzenlendi.

06.01.2012 11:06

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde "5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu" düzenlendi.

HiltonSA Oteli'nde gerçekleşen "5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu"na Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, AK Parti milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Necdet Ünüvar, CHP Milletvekilleri Ümit Özgümüş, Ali Demirçalı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ABD Adana Konsolosu Daria Darnell, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, meslek oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eşi Serpil Aldırmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Halil Tüm ile kızının, konukları tek tek karşıladığı "5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu" yaklaşık 2 saat sürdü.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, resepsiyonda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Adana için en anlamlı günlerden birinin yaşandığı söyleyerek, "Düzenli ordu desteği olmadan sivil halk tarafından gerçekleştirilen mücadele ile kazanılan zaferimizin yıldönümünde toplandık. 5 Ocak, Adana'da milletin birlik ve beraberliğine vesile olan bir dönüm noktasıdır. Bu anlamlı gün, her türlü düşmanı alt edip, yenebileceğini gösteren milletimizin kudret ve kabiliyetini ortaya koyan tarihtir" dedi.

Atalarımızın savaş meydanlarında elde ettikleri başarıların, günümüzde bilim ve fen alanında devam ettirilmesi gerektiğini belirten Vali Coş,

"Dünya ülkeleri arasında en ileri ülke sınıfına yükseltmek için gayret sarfetmemiz lazım. Hedefimize ulaşmak için hepimize düşen görevler var. Herkes işini iyi yapmalı ve çok çalışmalı. Böylelikle atalarımızın arzusunu da gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise 90 yıl önce işgal kuvvetleri arasında Fransızların bulunduğuna dikkat çekerek, "O dönemde Ermenilerin Türklere yaptığı işkenceleri görmezlikten gelen zihniyet şimdi ahkam kesiyor ve meclislerinden karar geçiriyorlar. Buraya gelsinler ve bizim şehitliği görsünler. O günlerin hala izleri var. Türk milleti tek vücut olup düşmanı nasıl yurdumuzdan atmışsa yine zor günlerde bir araya gelir her türlü sorunu çözer. Ufak tefek görüş ayrılıkları demokrasinin gereği. Törenlere ilgi ve muhteşem katılım olması bizleri çok sevindirdi" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Ocak Kurtuluş Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement