Adana 'kurtuluş Günü'nü Kutlayacak - Son Dakika
Yerel

Adana 'kurtuluş Günü'nü Kutlayacak

Adana \'kurtuluş Günü\'nü Kutlayacak

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü, kent genelinde düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

04.01.2012 12:21

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü, kent genelinde düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Adana Valiliği'nce organize edilecek olan kutlamalar, Atatürk Parkı'nda başlayacak. Saat 09.30'da başlayacak olan etkinlikte; Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sunacak. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Garnizon Komutanlığı Merasim Bölüğü ve Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan seslendirilmesiyle birlikte ay-yıldızlı Türk bayrağı göndere çekilecek. Buradaki törenin ardından Vali Hüseyin Avni Coş, makamında 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile birlikte tebrikleri kabul edecek.

Uğur Mumcu Meydanı'ndaki törense saat 10.30'da başlayacak. Söz konusu meydandaki törenle ilgili hazırlıkların tamamlandığına dikkat çekilirken, Vali Coş, Tümgeneral Bostancı ve Zihni Aldırmaz ile birlikte tören geçişine katılanların ve halkın 'Kurtuluş Günü'nü kutlayacak. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam edecek olan kutlamalarda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayıysa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz yapacak. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk Oyunları ekibini gösteri yapacak.

4 Ocak Çarşamba günü Pozantı İlçe Kaymakamlığı'ndan alınan 'Atatürk'ün Mücahitlerinden Adana'ya isimli Türk bayrağı, bisikletli sporcular tarafından kutlamaların yapıldığı meydana getirilerek, burada Vali Coş'a takdim edilecek. Sporcular aynı zamanda da Zihni Aldırmaz'a bir buket çiçek sunacak. Bu etkinliğin ardından da tören komutanın vereceği komutun ardından 'tören geçişi' başlatılacak. 'Tören Geçişi' ile birlikte Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlamalar sona erecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana 'kurtuluş Günü'nü Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement