Adana'ya Otel Gibi Hastane - Son Dakika
Yerel

Adana'ya Otel Gibi Hastane

Adana\'ya Otel Gibi Hastane

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan'a yapılacak hastanenin özelliklerini anlattı.

30.12.2012 13:47  Güncelleme: 13:07

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan'a yapılacak 200 yataklı yeni devlet hastanesinin 18,2 milyon liraya malolacağını belirterek, "Hastane tamamlandığında Kozan ve bölgesine hizmet edecek kapasitede olacak. Vatandaşımız otel konforunda hastaneye kavuşacak" dedi.

Küçükaydın, Kozan Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, Başhekim Sefa Yapıcı ve hastane yetkilileri ile görüştü. Yeni devlet hastanesi için yapılan temel atma törenine Meclis'teki bütçe görüşmeleri ve yoğunluğundan dolayı katılamadığını kaydeden Küçükaydın, hastanenin 2014 yılı mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

Hükümetin sağlık alanında bölgede ciddi yatırımlarına devam ettiğini anlatan Küçükaydın, "Başbakanımız

Recep Tayyip Erdoğan, sağlık ve eğitime çok önem veriyor. Kozan'daki Devlet hastanesi yönetimimiz başarılı ve performansları oldukça güzel. Arkadaşları gayretlerinden dolayı kutluyorum. Yeni poliklinik binası da hayırlı olsun" diye konuştu.

Kozan Devlet Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Sefa Yapıcı, yapımı tamamlanan ek bina ile her doktora bir poliklinik düşeceğini bildirdi. Yapıcı, hastanede 43 uzman doktor bulunduğunu hatırlatarak, yeni uygulamayla doktorların artık kendi polikliniklerinde muayene hizmeti vereceklerini kaydetti.

300 metrekare kapalı alana sahip prefabrik bina için 260 bin lira harcandığını ifade eden Yapıcı "Bina kalite standartlarına uygun şekilde, engellilerin ihtiyaçları da gözetilerek yapıldı. C Blok binamızla bağlantılı hizmet verecek binada 9 yeni poliklinik yer alıyor. Böylece her doktorumuza bir poliklinik sağlamış olduk" dedi.

200 yataklı yeni devlet hastanesi binasının yapımına başlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başhekim Yapıcı, "21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak200 yataklı yeni devlet hastanesi binasının yapımını gerçekleştiren yüklenici firma, 730 gün içinde binayı tamamlamayı hedefliyor." diye konuştu.

Ali Küçükaydın'a Hastane Sağlık Bakımı Hizmetleri Müdürü Ayşegül Arık ve Mali Hizmetler Müdürü Çağlar Çoban da bilgi verdi. Küçükaydın'ın ziyaretine partisinin İl Genel meclisi Üyesi Yasin Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık, İskender Bozkurt ve partililer katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'ya Otel Gibi Hastane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement