Gölbaşı'nda Engellilere Seminer Verildi - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'nda Engellilere Seminer Verildi

Gölbaşı\'nda Engellilere Seminer Verildi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, engellilere seramik ve tabak süsleme kursu için seminer verildi.

20.05.2014 11:37  Güncelleme: 11:39

Gölbaşı ilçesinde, engellilere seramik ve tabak süsleme kursu için seminer verildi.

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığınca "Engellileri hayata bağlama ve meslek edindirme" projeleri kapsamında düzenlenen seminerde engellilere süsleme sanatı anlatıldı.

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Niyazi Arslan, yaptığı konuşmada engellilere sanat öğretmek ve meslek edinmelerine sağlamak amacıyla süsleme sanatı kursu düzenleyeceklerini söyledi.

Kurslarda eğitim alacak engellilerin üretecekleri eşyalardan herkesin almasını isteyen Arslan,  "Engellilere bir parça yardımcı olmak isteyen herkesin engellilerimiz tarafından yapılacak olan seramik süslemelerinden, yapılan plaketlerden kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarımızın satın almalarını istiyoruz. Böylece eşyalardan satın alarak hem engellilere katkı sağlamış hem de onların yanında olduğumuzu göstermiş olacağız" dedi.

Daha sonra süsleme sanatı usta öğreticileri, engellilere süsleme sanatı ile ilgili bilgiler verdi.

Gölbaşı ilçesinde öğrenciler yararına kermes

Semerkant Vakfı tarafından Belediye Parkı'nda öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kermesin açılışına katılan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, derneklerin öğrenciler yararına düzenlenen kermeslerin önemli olduğunu söyledi.

Bu tür kermeslerde sayesinde öğrencilerin birçok ihtiyacının giderildiğini belirten Özdemir, "Kermesin sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin gelişmesi ve güçlenmesi adına önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Katkı sunan herkese teşekkür ederim" dedi.

Vakfı Gölbaşı Sorumlusu Abdullah Özbay ise "Hizmet nimettir" düsturu ile herkesi kermese katkı sağlamaya davet ettiklerini belirterek, "Güzide ve İslam ahlakına uygun nesillerin yetiştirilmesi konusunda emek veren hanım kardeşlerimize, destek veren esnaflarımıza, açılışımıza katılan herkese ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'nda Engellilere Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement