AK Gençler Mısır'daki İdam Cezasını Protesto Edecek - Son Dakika
Yerel

AK Gençler Mısır'daki İdam Cezasını Protesto Edecek

AK Gençler Mısır\'daki İdam Cezasını Protesto Edecek

AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasını protesto edeceklerini söyledi.

09.04.2014 16:54  Güncelleme: 16:57

AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasını protesto edeceklerini söyledi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Toraman, 17 Haziran 2012 tarihinde Mısır'da yapılan seçimlerde halkın iradesiyle iktidara gelen tek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin görevden alınmasıyla birlikte yaşanan çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve bunun dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını söyledi.

Darbe sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybettiğini söyleyen Toraman, "Tüm dünyanın izlemekle yetindiği adına 'darbe' dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldı. 3 Temmuz 2013'te darbe yönetiminin demokrasiye el koyması ve sonrasında gelişen olaylar neticesinde, Bu hafta 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarının yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi" dedi.

Toraman, idam kararını Cuma günü protesto ederek dua edeceklerini belirterek, "Bütün vatandaşlarımızı, Cuma günü akşam saat 5'i 29 geçe Kongre Müzesi bahçesinde AK Gençlik olarak bu güne kadar okuduğumuz 529 Fetih Suresini dualamaya, yeni Fetih Sureleri okumaya ve sesimizin daha gür çıkması için bizlere destek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Toraman ayrıca imza kampanyası başlatacaklarını belirterek toplanan imzaları Mısır Müftülüğü'ne yollayacaklarını söyledi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Gençler Mısır'daki İdam Cezasını Protesto Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement