AK Parti Adana Milletvekili Gürkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adana Milletvekili Gürkan Açıklaması

AK Parti Adana Milletvekili Gürkan Açıklaması

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, şiddetin ancak eğitimle engelleneceğini belirterek, "Biz çocuklarımıza temelden eğitim verirsek hepimizin hayatı değişir daha güzel olur" ifadelerini kullandı.

09.03.2013 11:06

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, şiddetin ancak eğitimle engelleneceğini belirterek, "Biz çocuklarımıza temelden eğitim verirsek hepimizin hayatı değişir daha güzel olur" ifadelerini kullandı.

Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adana'da üst düzey bürokrat eşleri, AK Parti il ve ilçe kadın kolları başkanları ve kadın yöneticilerle bir araya geldi.

Gürkan'ın ev sahipliğinde organize edilen kahvaltılı toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın eşi Serpil Aldırmaz ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse de katıldı.

Gürkan, burada yaptığı konuşmada, şiddetin bitmesi için hükümetin çok önemli düzenlemeler yaptığını hatırlattı.

Yürek acıtan şiddet olaylarının bir an önce bitmesini istediklerini anlatan Gürkan, şiddetin dünyadaki bir çok kadının canını yaktığını belirtti.

Bu önemli konuyla ilgili faaliyetleri artırmak gerektiğini ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

" Türkiye'deki şiddetin önlenmesiyle ilgili düzenlenen bazı kanunlar, Avrupa'daki yasalardan çok daha ilerde. Her şeyden önce bizim için insanın canı önemli. Bu, zihinsel dönüşümü ve değişimi gerektiriyor. Yasayla ilgili ne yapsanız yapın cezaları da artırın, sonuç değişmiyor. Onun için insanları değiştirmemiz gerekiyor. Kadına karşı şiddet eğitimle engellenir. Hepimize çok iş düşüyor. Sorumluluğumuz çok. Bir kişiyi, etkileyerek yapacağı eylemden kurtarabilirsek, onu değiştirebilirsek eminim ki, tüm dünya değişir. Bu faaliyetlere yönelelim önemseyelim. Terörü ve şiddeti de bitirecek olan kadınlardır. Çünkü, insanları yetiştirenler kadınlardır."

Aylin Coş da kadınlar için düzenlenen etkinlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geleceğin teminatı olan çocukların yetiştirilmesinde anne rolünün çok önemli olduğunu hatırlatıp, "Bir toplamda aile ne kadar sağlam temeller üzerine oturursa meydana gelen toplum, o nispette sağlam bünyeye sahip olur. Bunun için yarının yetişkinleri olacak olan, bugünün çocuklarını yetiştirilmesinde kadınlarımız daha fazla sorumluluk almalıdırlar. Unutulmamalıdır ki, ahlaki değerleri yüksek nesillerin yetiştirilmesinde en büyük görev biz annelere düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Adana Milletvekili Gürkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement