AK Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Çift Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Çift Açıklaması

AK Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Çift Açıklaması

" Cumhurbaşkanlığı seçimi bu ülke için kritik bir seçim dönemidir.

29.04.2014 22:43

AK Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Emine Çift, "Cumhurbaşkanlığı seçimi bu ülke için kritik bir seçim dönemidir. Devletin en üst yöneticisinin ilk defa halk tarafından seçileceği seçimdir. Bugüne kadar getirdiğimiz süreçleri geleceğe taşıyabilmek adına, eğer bir 2023, 2071 vizyonumuz varsa bunun arkasında sağlam bir şekilde durabilmek adına gayret göstermek zorundayız" dedi.

Çift, AK Parti Mersin İl Başkanlığındaki Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye "Yerel Yönetimler Programı 4" programında başarılı olan kursiyerler için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Siyaset Akademisi'nin 2008'den beri devam eden bir organizasyon olduğunu söyledi.

Siyasetin sahada, bilgiyle yapıldığını ifade eden Çift, Siyaset Akademisinin teşkilat içi bir eğitim olmadığını, ağırlıklı olarak teşkilatların katılmasına rağmen dışarıdan partiyle alakası olmayan katılımcıların da olduğunu belirtti.

Akademilerle muratlarının hem kaliteyi, geçmişi ortaya koymak hem de geleceğe yönelik bir vizyon çizmek olduğunu dile getiren, Çift, "Zira bohçanızda geçmişinize dair biriktirdikleriniz yoksa geleceğe dair söyleyeceğiniz sözünüz olmaz. Siyaset dünden bugüne bir iş değil, bugünden yarına da devam eden bir süreç. Sürdürülebilirliğini sağlamak bohçamızda bir şeyler biriktirmekle mümkün" diye konuştu.

Mersin ve İzmir gibi şehirlerin AK Parti iktidarına yakışacak şehirler olduğunu aktaran Çift, şöyle devam ett:

"Bir seçim bitti. Seçim takvimleri çabuk işler. Bir seçim biter öbürü çabuk gelir. Şimdiden bunun çalışmalarına başlamak zorundayız. Son birkaç ayda yaşadığımız süreci göz önünde bulundurun. Pek çok cephede mücadele verdik. Sadece muhalif siyasi partililerle mücadele etmedik. maalesef daha derin ve üzücü kırılmalarla da mücadele etmek zorunda kaldık. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Eminim her birinizin bu ülkenin değişiminde alın teri var. Emeğinizi zayi ettirmeyin. AK Parti belki Mersin'de büyükşehiri kaybetti ama oylarını artırdı. Bu bir süreç ve bayrak yarışı, ümitsizlik yok. Bu seçimler hep önümüze gelecek. Yine zorlu bir süreç bizi bekliyor. Biz bu ülkeye 12 yıldır emek veriyoruz. Ülkenize, şehrinize, emeğinize sahip çıkın. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu ülke için kritik bir seçim dönemidir. Devletin en üst yöneticisinin ilk defa halk tarafından seçileceği seçimdir. Bugüne kadar getirdiğimiz süreçleri geleceğe taşıyabilmek adına, eğer bir 2023, 2071 vizyonumuz varsa bunun arkasında sağlam bir şekilde durabilmek adına gayret göstermek zorundayız."

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt da Siyaset Akademisinde alanında yetkin kişiler aracılığıyla kursiyerlere ders verdiklerini belirtti.

Mersin'in çok fazla birikmiş sorunlarının olduğunu ifade eden Salt, "20 yıllık, Mersin'in el değmemişliği ve yok sayılmışlığı. Mersin'e hiçbir şey yapılmadı. Yeni gelen belediye başkanının çok büyük finansmana ihtiyacı var. Belediyenin borçları var. Bugünkü idari kadroyla zaten olmaz. Biz de açık çek veriyoruz. İyi şeyler yaparsanız yardımcı, destek oluruz, alkışlarız. Ama kötü şeyler yaparsanız da karşınızda bizi muhalefet olarak bulursunuz. Sonuçta muhalefet yapmak için muhalefet olmayacağız. Demokrasilerde muhalefetin görevi yıkıcı değil yapıcı olmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Siyaset Akademisi'nden mezun olan başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Çift Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement