AK Parti Bursa İl Başkanlığının Yeni Yöneticileri Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Bursa İl Başkanlığının Yeni Yöneticileri Tanıtıldı

AK Parti Bursa İl Başkanlığının Yeni Yöneticileri Tanıtıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından oluşturulan yürütme ve yönetim kurulları, kamuoyuna tanıtıldı.

05.02.2014 16:51  Güncelleme: 11:06

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından oluşturulan yürütme ve yönetim kurulları, kamuoyuna tanıtıldı.

Torun, kentte bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yönetim kurulunu oluştururken geniş bir istişare mekanizmasını kullandığını bildirdi.

Her öneriye açık olduklarını ve geniş bir isim havuzu üzerinde 50 kişilik yönetim kurulunu hassas bir çalışmayla belirlemek istediğini dile getiren Torun, şöyle devam etti:

"Bu isimler arasından daraltmayı yapmak oldukça güç. Bu listeyi yaparken tecrübeyi ve dinamizmi bir araya getirme düşüncesi içerisinde oldum. Geçen dönem yönetimde görev yapmış 22 arkadaşımız benimle görev yapacak. Yani yüzde 56'lık bir değişim söz konusu. Bu yönetimde 12 kadın arkadaşımız buluyor. 11 kişi ise 35 yaşın altında. İlk defa siyasete giren 12 arkadaşımız, yeni yönetimimizde görev yapacak. Yönetim kurulumuzda üniversite mezunu yüzde 70 civarında. Bu yönetimde tecrübeyi de gözettik ama bunun yanında genç ve dinamik bir kadroyu da oluşturma düşüncemiz oldu. Aramızda 25 yaşında arkadaşlarımız da var. Kendilerine çok güveniyoruz. Niyetimiz; kısmet olursa birikimli, donanımlı genç siyasetçileri yetiştirmek."

Gece gündüz yoğun bir biçimde çalışacaklarını anlatan Torun, siyaseti, fedakarlık isteyen bir alan olarak niteledi.

Birinci önceliklerinin, partinin çalışmaları olacağını vurgulayan Torun, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımıza şunu söyledim; '7 gün 24 saat partimizin emrinde olacaksınız, haftanın 8'inci günü tatil yapacaksınız.' Yeni yönetimde farklı meslek dallarından isimler var. Çünkü Bursa çok dinamik bir şehir, mümkün olduğu oranda sektörel değerlendirmeler yaptık. Demografik yapı Bursa için çok önemli. Türkiye'nin fotoğrafı Bursa... Kafkaslar'dan Balkanlar'a kadar bir bölgenin fotoğrafını Bursa'da çok net olarak görebiliyoruz. Bu fotoğrafı da il yönetim kurulunda yansıtmak istedik. Kuyumcu terazisiyle tartar gibi bu yönetimi yaptım. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve milletvekilleriyle istişarelerde bulundum. Bu çerçevede Bursa'ya hizmet edebilecek bir kadro oluşturma çalışmamız oldu. Bu kadronun Bursa'yı geleceğe taşıyacak çok güzel ve özel bir kadro olduğunu düşünüyorum ve inanıyorum."

İl Yürütme Kurulu

Yeni İl Yürütme Kurulunda şu kişiler yer aldı:

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mustafa Gürses, Teşkilat Başkanı Abdullah Duman, Seçim İşleri Başkanı Mustafa Yavuz, Tanıtım ve Medya Başkanı Davut Gürkan, Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Şenocak, Sosyal İşler Başkanı Halide Serpil Şahin, Yerel Yönetimler Başkanı Sayim Temel, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Gülçimen, Halkla İlişkiler Başkanı Ali Yılmaz, Mali ve İdari İşler Başkanı Asım Amil, Ar-Ge Başkanı Necati Polat, İl Sekreteri İbrahim Güney, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Bursa İl Başkanlığının Yeni Yöneticileri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement